Забраниха поливането с питейна вода в Дупнишко

Със заповед на кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев, е забранено ползването на питейна вода в населените места за напояване на земеделски земи и поливане на зелени площи. При необходимост в селата с недостиг на питейна вода да се въведе режимно водоснабдяване, като графикът да се доведе до знанието на населението. Забранено е и ползването на питейна вода във всички населени места в община Дупница за промишлени нужди, миене на улици и моторни превозни средства, пране на килими, измиване на площадки. Нарушителите на Заповедта ще бъдат санкционирани, съгласно разпоредбите на Наредбата за обществения ред и опазване на общинските и други имоти за общо ползване на територията на общината. Контрола по изпълнението на заповедта е възложена на кметовете на кметства и кметските наместници, както и на „ВиК – Дупница” ЕООД.

Print Friendly

7 Коментари на Забраниха поливането с питейна вода в Дупнишко

  1. Първо кмета да спре да полива градинките из целия град, после и ние ще спрем! Докато поливат парка, градската градина и де що има зелени площи тая заповед е чист популизъм!!!

  2. радослава // 24.06.2016 в 13:17 // Отговор

    Водата не е от питейната а от другия канал, който не е за битови нужди

  3. Кой канал, водата си е от градския водопровод, стига лъжи!

  4. ВОДАТА ДЕТО ПОЛИВАТ НАВСЯКЪДЕ СИ Е ЧИСТА ПИТЕЙНА. Няма друг водопровод в Дупница. В Яхиново и Червен брег има, за автокъщите също е друг. За града навсякъде се ползва питейна вода най-нагло, наистина е популизъм.

  5. Освен че общинарите поливат градинките с питейна вода те не я и плащат! А пускат заповеди… БЕЗСРАМНИЦИ!

  6. защо не спрете ВЕЦ Яхиново!!!

  7. Porednata formalna zapoved.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien