ЗА НАЙ-ВЪЗРАСТНИТЕ! Община Дупница с безплатни услуги по домовете, осигурява лекари и други специалисти

Центърът в жк.Дупница.

Продължава набирането на заявления от кандидат потребители за здравно-социалната услуга "Патронажна грижа за върастни хора и лица с увреждания", която се осигурява от Община Дупница с финансовата подкрепа на ОП "Развитие на човешките ресурси". Право на безплатна помощ получават лица на възраст над 65 години, лица с валидно експертно решение на ТЕЛК, лица с хронични заболявания, нуждаещи се от продължително наблюдение и здравни грижи, лица след оперативна интервенция и хоспитализация.

Общият брой на ползвателите на услугата по този проект е 123 лица, като прием на документи продължава и след достигане на броят им.

Ползвателите ще могат да разчитат в зависимост от нуждите си по 2 часа всеки ден на безплатни домашни посещения от специализиран екип от здравни специалисти – рехабилитатори, медицински сестри, арт-терапевти, лекари-специалисти и др.
За живущите в селата на община Дупница – мoгат да получат повече информация при кметовете и кметски наместници, както и на телефон: 0876 321 066 или в центъра, намиращ се в жк.Дупница бл.8А, всеки работен ден от 9 до 17,30 часа.

Услугите са особено важни за хора, чийто деца и роднини са в чужбина.

 

 

 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien