ЗА ГОРДОСТ! Момиче от Дупница спечели един от най-силните турнири по тенис в САЩ

10-годишно момиче от Дупница спечели тенис турнир в Чикаго. Натали Огнянова стана шампион на тенис турнира "USTA 10s Orange Advancement April Open" в Чикаго. Тя вдигна трофея в надпреварата при момичетата в един от най-силните зад Океана турнири. В три сета на финала, дупнишкото момиче попиля Миа Батенич. Специалистите в този спорт са категорични, че пред Натали се очертава бляскавщо бъдеще, ако продължава развитието си с този темп. Натали е внучка на директорката на Бюрото по труда в Дупница Наташа Илиева.

natali-natali-3Натали тренира тенис от 5-годишна във "Five Seasons Sports Club" и показва сериозен напредък в спорта. Детето има пълната подкрепа на своите родители Венеция и Димитър Огнянови, които са родом от Дупница и живеят зад океана. Те са доказали сериозните си намерения към утвърждаването на спорта. Като собственици на транспортна компания "NAVIGATION", от години подпомагат двата водещи изцяло български футболни отбора в Чикаго – "Левски" и "Миньор", българските черки, както и редица други спортни мероприятия. "Когато има добра инициатива, свързана със спорта, винаги се опитваме да помогнем с каквото можем, защото спортът е здраве, а здравето е най-големия актив на всеки човек, защото ако нямаш здраве, има ли значение какво друго имаш. Като баща се радвам на успехите на децата, но нямам амбиции в това отношение. Те сами трябва да си преценят какво им харесва и ние с майка им ще ги подкрепим", коментира първото място на Натали, баща й Димитър Огнянов.

"Като всяка майка се радвам и гордея с всеки успех на децата си. Натали ме направи много щастлива със завоюването на първото място. Винаги ми е по-приятно да гледам как детето ми преодолява трудностите и постига успехи, отколкото, когато аз самата превъзмогвам своите. За мен е важно след училище децата да се занимават с нещо и ако това е спорт, е много хубаво, защото всички знаем, че той е прекият път към здравето", сподели развълнуваната майка Венеция Огнянова.

Print Friendly

1 Коментар на ЗА ГОРДОСТ! Момиче от Дупница спечели един от най-силните турнири по тенис в САЩ

  1. Ваня Евтимова // 16.04.2016 в 7:52 // Отговор

    Поздравления за Натали и за фамилията и! Да е все така упорита и отдадена на тениса, да печели все повече турнири и да радва всички, които обичат тениса!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien