Ясен е първият блок, който ще бъде саниран в Дупница. Обявяват победителите на другите 17 блока в понеделник

Първият блок, който ще бъде саниран в Дупница се очаква да бъде завършен до края на лятото. Това ще бъде този на ул. Иван Шишман в града. Следващата седмица ще бъде обявена обявата по новия ЗОП за избор на изпълнител за безплатно саниране по Националната програма.
Този блок бе единственият от Дупница, който в стария програмен период 2007-2013 бе одобрен по тогавашната програма за саниране. Тя предвиждаше тогава финансово участие по равно за санирането между Държавата и самите собственици. Процедурата тогава се забави и поради недостиг на финансов ресурс, до саниране така и не се стигне. Поради тази причина, сега този блок, директно ще бъде саниран, като дейностите могат да стартират до 2 седмици след обявяването на победителя, тъй като обжалвания не се допускат.
В понеделник от 10 часа в Кръглата зала на Община Дупница пък ще бъдат отворени ценовите оферти на 17-те блока, които очакват саниране.

Print Friendly

1 Коментар на Ясен е първият блок, който ще бъде саниран в Дупница. Обявяват победителите на другите 17 блока в понеделник

  1. Що дремете А НЕ ДЕЙСТВАТЕ ? В Кюстендил има санирани десет блока и продължава с пълна сила тази безплатна услуга !

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien