Всички Общински съвети в Областта си вдигнаха заплатите само в Дупница не сколасаха

Новата 2014 година може и да не е финансово много добра за повечето българи, но със сигурност за общинските съветници в почти цялата страна тя ще бъде доходоносна. С решение от декември 2013 година Народното Събрание даде картбланш на всеки местен парламент да увеличи заплатите на съветниците до 70% от средната заплата за всяка конкретна община.Досега те получаваха до 30%. Естественно за друго може и да няма консенсус, но за заплатите докладните бяха приети веднага.

В Област Кюстендил най-много ще получават съветниците от Сапарева баня близо 400 лева, като до края на годината ще се заделят близо 57 000 лева за заплати.

На второ място е Бобов дол, където от около 120 лева получавани досега, вече заплатите скачат на близо 370 лева.

Областният център Кюстендил е с възнаграждения на съветниците около 330 лева и това изглежда скромно особенно на фона на някои общини, които са във финансов колапс.

В Дупница се улисаха около искан заем от Общината и подадени оставки и забравиха, че могат да си дадат бонус. Ситуацията в момента обаче май не позволява такова предложение, защото не е ясно как ще го изтълкуват избирателите и в Дупница си остават с досегашните скромни 190 лева

zadupnitsa.com

Print Friendly

4 Коментари на Всички Общински съвети в Областта си вдигнаха заплатите само в Дупница не сколасаха

  1. a si gi dignaha, a gi oka4ih na nekoe darvo

  2. тия у Бобов дол на второ место леле ужас

  3. при ГЕРБ получаваха до 30% сега при БСП до 70% е това е социална партия

  4. ибришим ага // 02.02.2014 в 23:24 // Отговор

    бе каква социална партия ако беше такава комунистите щеха да гласуват за заема и да не се направи болницата и детската градина. те това е социалното ама те не са социална партия а лична по интерси и по пари

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien