ВНИМАНИЕ! Тестват BG-ALERT в община Дупница на 22-и ноември

Във връзка с получено писмо до Община Дупница от Министъра на вътрешните работи, от пресцентъра на администрацията уведомяват за следното: Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-МВР (ГДПБЗНМВР) е реализирала система за клетъчно излъчване и разпространение на съобщения за предупреждение на населението BG-ALERT. Разработен е и публичен информационен сайт vvww.bg-alert.bg;, където ще се визуализират изпратените съобщения от системата BG-ALERT. На сайта се съдържа също допълнителна информация за BG-ALERT, настройки за мобилните телефони, често задавани въпроси и др.
С оглед на гореизложеното уведомяваме, че предстоящите тестове ще бъдат проведени на 22.11.2023 г. от 12:00 до 12:30 ч. за области Кюстендил, Благоевград, Перник, София и Софийска област и на 29.11.2023 г. от 12:00 до 12:30 ч. (Национален тест).
Тестовото съобщение, което ще бъде разпространявано в посочените региони на съответните дати, се очаква да бъде получено на мобилни устройства, поддържащи технологията Cell Broadcast Service и ще бъде съпроводено със специфичен звуков сигнал и вибрация, дори и при активиран тих (безшумен) режим на устройството.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien