ВНИМАНИЕ! Нови маршрути ще има за шофьорите в жк.Бистрица заради старта с подмяната на водопровода

Община Дупница започна изработването на алтернативните маршрути за вход и изход към най-големия жилищен комплекс в Дупница – жк.Бистрица, информират от пресцентъра на администрацията. Причината е, че след 10-и юли ще стартират същинските ремонтни дейности по подмяна водопроводната мрежа на територията на vodoprovodцелия комплекс, а и започва рехабилитацията на уличната мрежа. В началото на идната седмица след съгласуване с Полиция, Пожарна, Бърза помощ ще бъдат обявени и маршрутите, които ще бъдат използвани за живеещите в района и използващи автомобили. Ремонтните дейности ще започнат от самия вход на жк.Бистрица, като водопровод ще има и на ул.Жива вода.
Общо 5993 метра ще бъдат подменени с нов водопровод, който обхваща както главния така също и всички разклонения в квартала. На следващ етап ще бъде изготвен и маршрут за градския транспорт, тъй като при сегашната последна спирка на автобусите също минава водопровод. Поръчката бе спечелена от брезнишката фирма "Нивел Строй" с оферта от 900 000 лева.
Идната седмица ще бъде и второто открито заседание на комисията по избор на изпълнител, който да извърши цялостния ремонт на надземната инфраструктура в квартала-преасфалтиране, пешеходни алеи, кътове за отдих и т.н. Проектът с надземната инфраструктура бе забавен, тъй като трябваше да бъдат осигурени средства за подмяната на водопровода. На 23-и януари тази година, кметът инж.Методи Чимев сключи договор с Министерство на регионалното развитие и благоустройство, за осигуряване средствата за тази дейност.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien