ВНИМАНИЕ! Хайки за всякакви нарушители започват в Дупница

Община Дупница започва всекидневни акции по установяване нарушители от всякакъв вид, информират от пресцентъра на администрацията. За целта, ще бъде поискано по-голямо съдействие от органите на реда, както и от гражданите да подават сигнали. "Записите от камерите и установените нарушения предаваме вече към полицията за последващи действия и очаквам резултат. За пореден път вандалските прояви в района на и около Парк Рила продължават. Не знам например за кой път поред ремонтираме крайпътната ограда към парка. Крайно време е да се сложи ред и с паркирането, особено там, където има сериозен поток от хора, а пешеходците да са принудени да се движат по уличното платно, вместо по тротоарите. Разчитам на активно съдействие от полицията и от самите граждани", заяви кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.
Още утре към полицията ще бъде изпратено официално писмо за установени 26 автомобили паркирани на тротоарите и затрудняващи движението на пешеходци и майки с деца по една от най-натоварените улици – "Патриарх Евтимий". В случаите, в които Контролното звено не може да налага санкции за паркиране най-вече, ще бъде направено заснемане с протокол, който ще бъде предаван в полицията за последващи действия.
За последния месец, служителите от Контролното звено са глобили 4-ма собственици за паркиране в зелени площи, съставени са 2 акта съвместно с полицията за неправилно паркиране, за които санкцията ще бъде от 50 до 250 лева, 1 брой акт за строителни отпадъци разположени на тротоарна площ в село Баланово по сигнал на кмета на населеното място, 2 бр за излезли от употреба автомобили, 2 броя предписания за безстопанствени коне. По сигнал за изхвърлени строителни отпадъци и земна маса в коритото на река Бистрица на ул. "Рилски езера" е наложена глоба и предписание на нарушителя да почисти, което е и направено. Съставени са 4 предписания за разлепване на нерегламентирани места на реклами и афиши.

Print Friendly

3 Коментари на ВНИМАНИЕ! Хайки за всякакви нарушители започват в Дупница

  1. Чимев оправи пътищата,че има дупки на секи метър не ми прави акции 

  2. Какво видео заснемане кметовете в другите градове са решили този проблем,като са сложили ама наистина истински а не ментета анти-паркинг колчета.Но за съжаление откакто е започнал вторият ви мандат не сте мръднал и тухла в града камо ли да обърнете внимание за безопасността за движение в този град която ама въобще не вие приоритет

    • В градската градина на ул. Кокиче обещаха анти-паркинг колчета-само празни приказки.И сега в 20 часа има паркирана кола КН 73 10 АХ

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien