ВНИМАНИЕ! Асфалтират ул. Бригадирска от днес, идната седмица започват „Венелин“ и „Отец Паисий“

Асфалтирането на ул "Георги Икономов" в Дупница започна от днес. Тя е част от проекта "Интегриран градски транспорт" и след като бе подменен водопровод и канал по нея, започна и "запечатването" й с асфалт, а впоследствие и изграждането на тротоари. В следващите дни са възможни затруднения при преминаването на МПС-та в района, за което призоваваме шофьорите да бъдат внимателни.
59991059_643503116120872_8040653384883109888_nБившата улица "Бригадирска", както е по-известна в града, не е ремонтирана от направата си, но през 2015 година Община Дупница успя да я включи в европейски проект за цялостния й ремонт. Европейското финансиране по проекта обаче обхващаше по изискване само надземна инфраструктура, но кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев успя да договори Държавния бюджет безвъзмездно финансиране за подмяната на водопровод и канал по трасето на проекта, където той не е подменян. Както е известно заради съдебни саги и обжалвания още на ниво – обявяване на поръчка, проектът стартира с почти година и половина закъснение едва през есента на миналата година. "Опитът на някой да бламира този изключително важен проект за града обаче не успя за негово или тяхно съжаление. Няма да изпадам в подробности, защото в крайна сметка нещата се случват. Иначе досега да сме приключили и забравили за ремонтите по трасето от "Социални жилища" до кв."Байкал". Искаше му се на някой да не ремонтираме улиците, да изгубим европейското финансиране, но от това губещ нямаше да е Методи Чимев, а всички жители на града, които всеки ден караме по разнебитените улици. В крайна сметка, впрегнахме целия ресурс и се наложи да стартираме есента заради сроковете, които имаме и това доведе до неприятностите с разкопаните улици по трасето през зимата и тяхната непроходимост. Много голям бе дискомфортът59863967_423002935162212_3309380594873401344_n, факт е. Но пък и съм благодарен на хората, че проявиха разбиране за тези меко казано неудобство. Дискомфорт ще има и в следващите няколко месеца до лятото, когато приключваме проекта", коментира инж.Чимев.
От другата седмица стартират ремонтните дейности и по други две натоварени улици "Венелин" и "Отец Паисий", които също са част от проекта. Движението на МПС-та ще бъде затруднено, но ще бъдат поставяни указателни табели.
Print Friendly

3 Коментари на ВНИМАНИЕ! Асфалтират ул. Бригадирска от днес, идната седмица започват „Венелин“ и „Отец Паисий“

  1. Б.Димитров // 10.05.2019 в 14:41 // Отговор

    Всички ремонти уж случайно завършват точно пред кметските избори… Вие хората за какви ги мислите? Целия мандат спахте, сега ударно ремонти. И пак няма да са качествени, още сега личат купища проблеми – вижте жк. Бистрица. Корупцията ви е изяла разума напълно.

  2. Господа управници ,когато обикаляте по улиците които се правят водопроводи,асфалтиране,полагане на тротоарни плочки и т.н. ПОКАНЕТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ГРАДА:Граждани,шофьори/такси/,ученици,ХОРА с увреждания. ТАКА ЧЕ ДА НЕКА ВСЕКИ ДА СИ КАЖЕ МНЕНИЕТО за извършената и приета работа на фирмите! КАКВО ЛИ ЩЕ СЕ СЛУЧИ?

  3. Идиоти…две улици 3 мандата ще ги правите…Никога повече Чимев и ГЕРБ

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien