Включете се в Световния ден на предизвикателството със спорт в Парк „Рила“ в Дупница

Община Дупница ще отбележи Световния ден на предизвикателството тази събота с начало – 11.00 часа в парк „Рила”. Предвидена е томбола с много награди, осигурени от Община Дупница и БАСВ, музикална програма, демонстрации на различни видове спорт и щафетни игри. Целта на БАСВ и Община Дупница е проявата да се превърне в  един прекрасен и незабравим спортен ден за всички.

Денят на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти.

Националната кампания "Ден на предизвикателството 2019" цели да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. В него могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности. Това е една възможност за участие в индивидуални или отборни спортни занимания и тренировки, които в ежедневието се практикуват единствено във фитнес зали и спортни клубове. В събитието могат да се включат начинаещи, активно спортуващи, хора от различни възрастови, социални, целеви групи и хора в неравностойно положение.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien