ВИДЕО/Костадин Костадинов по темите за: Общинска болница, ВиК, общински предприятия, местен парламент и предстоящи избори

 

Лидерът на ОДБ –Дупница Костадин Костадинов даде днес обширна пресконференция по редица важни за Дупница теми. Костадинов бе категоричен, че местната администрация изпитва затруднение  при изплащане на суми от 2000-3 000 лв., а на бюджета тежи ежегодно задължение от около 600 000 лв. по проекта за социални жилища и за новата спортна зала. 3 200 000 лв. са просрочените задължения. По облигационния заем местната власт дължи 3 400 000 евро, изтъкна Костадинов, позовавайки се са данните от отчета за изпълнението на миналогодишния бюджет. „Кметът се затруднява. В същото време зам.-кметът по икономическите дейности казва, че има план за погасяване на задълженията, ни никой не го е виждал”, коментира още лидерът на ОДБ.

Видео 1 гледай ТУК

Костадинов е категоричен, че неговата коалиция иска смяна на управителя на ВиК-Дупница и ще инициира дебат за това в Общинския съвет. Той не е сигурен, че групата ще събере необходимото мнозинство от 17 гласа за промяна в ръководството на общинската фирма. „Вик е в агония, която е към своя край” – така Костадин Костадинов определи състоянието, в което се намира водното дружество и прогнозира, че скоро и в него ще се стигне до запор. Той направи паралел между управлението на дружеството от настоящия управител Илия Илиев и от бившия Василка Бельовска, която със същия ресурс е свела задълженията почти до нула. За сравнение – загубите на ВиК в момента възлизат на близо 900 000 лв. „Ако не намерим подкрепа за смяна на управителя, ще търсим други механизми”, обобщи Костадин Костадинов. Според него няма достатъчно информация за ползите и негативите от участието във ВиК асоциацията. „Ние сме против водната асоциация”, заяви още той. Той допълни, че ОДБ иска да се запознае с перспективите от подобно участие и ако има такива, ще подкрепи присъединяване към ВиК асоциацията.

 

Зловеща реформа в здравеопазането по отношение на Дупница предрече лидерът на ОДБ. Според него здравната реформа дава тревожни перспективи и за двете болници в Дупница, тъй като промените в сектора целят спасяване на държавните за сметка на общинските и частните болници. „Призовавам гражданите, ако се премине към рестриктивни действия, да се противодейства. Дупница е равна на барикади”, посочи Костадинов. Пред журналисти той декларира подкрепа за новоизбраният временен управител на общинската болница „Св. Иван Рилски” Росен Тимчев, за която ОДБ поема отговорност. Припомняме, че той не присъства както на сесията, на която Тимчев бе избран, така и на следващото заседание, на което бяха разгледани одитните доклади на общинските дружества, предприятия и дейности. Отсъствието си лидерът обоснова с планувани по-рано ангажименти.

„Не съм съгласен с някои други колеги. Аз няма да участвам във взимането на решения за болницата. Това е работа на мениджъра. Тимчев е равно отдалечен от медицинските среди  в Дупница, в които има професионални, личностни и финанови взаимоотношения. В момента, в който го усетя, че започва да мимикрира, ще съм първият човек, която ще му потърси отговорност”, изтъкна Костадин Костадинов. Той очаква контактите на Тимчев като сътрудник към парламентарната комисия по здравеопазване да окажат положително въздействие върху работата му.

Видео 2 ТУК

Коалиция ОДБ е готова за извънредни местни избори, коментира Костадинов

Видео 3 ТУК

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien