ВИДЕО/Извънредна сесия на Общински съвет Дупница за скандалната точка за МИГ- Разметаница

Председателят на Общински съвет-Дупница Станислав Павлов обяви, че на 14-и септември ще се състои извънредна сесия. Единствената докладна записка е тази с МИГ- Разметаница. Докладната касае подготовката на проект по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г., за включването на селата в общината в тази програма, в партньорство с местна инициативна група Разметаница – община Бобов дол. Вчера кметът на Дупница инж. Методи Чимев изпрати писмо до председателя на ОбС с искане за свикване на извънредна сесия, тъй като срокът за внасяне на решението на местният парламент в Министерство на земеделието и храните е именно 14-и септември.

Припомняме, че на последното заседание от 8 септември вземането на решение за учредяване на партньорство по тази докладната записка, относно Подготовка на проект по подмярка “Помощ за подготвителни дейности” на мярка “Водено от общностите местно развитие” по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. бе отложена за следващо заседание. Това отлагане разпали страстите в местния парламент и от управляващите заявиха, че се губят 2 млн евро. Днес Станислав Павлов заяви: “Тази точка касае само 30 000 евро, необходими за изработване на стратегия, а не както беше обявено за 2 000 000 евро, като това е сумата за двете общини Дупница и Бобов дол, и освен това, за тези средства може да се кандидатства до 2020 година. Нищо фатално не е станало". Павлов сподели, че има и няколко съмнителни неща. „Подходихме с доверие, с намерението да бъде подкрепено това предложение, ние искаме селата да се развиват. На самата сесия обаче колеги привлякоха вниманието с някои факти и въпроси, което ме накара да се замисля и направих проучване, бях и на общественото обсъждане. Тогава имаше много повече лица и фирми, отколкото предложените в докладната, където са само 3 фирми, от две села в общината. Две от фирмите са тясно приближени на управляващите в община Дупница". Павлов разкри, че става дума за близък до единия зам.- кмет и за роднина на кандидата за кмет на с. Крайници от ГЕРБ на изборите през 2011 година. „Как бяха избрани точно тези три фирми да участват в управленското тяло на МИГ. Все още чакаме отговор", допълни Павлов. Отговори се очакват на извънредната сесия в понеделник.

 

Видео, пълен запис от пресконференцията на Станислав Павлов гледай ТУК

Очаквайте коментар по темата и на зам.кмета по проектите в Община Дупница Красимир Георгиев.

Скандалът набира скорост. Как, четете по-късно само в zadupnitsa.com с ексклузивно интервю.

Print Friendly

6 Коментари на ВИДЕО/Извънредна сесия на Общински съвет Дупница за скандалната точка за МИГ- Разметаница

 1. Станиславе, Станиславе… добро момче изглеждаш, но явно си далеч от политиката и ще си останеш далеч от нея докато слушаш офицера от ДС другаря Милошов и подкрепяш неадекватния Костадинов. Самите вие се подиграхте с вашите кметове Васил Бански на Бистрица и Мариана от Крайници. По-добре разсъждавай сам, а не ги слушай тия двамата и не взимай акъл от Ибришимов и чичо му Асен Алармата.

 2. И аз да те питам същото – за чий уй слушаш тея ченгета от ДС агент Танк Иван Шопов оня балгоч Чавдар Милушев скандалджията Асен Илиев и се излагаш заради тях. Ибришимов ги използва в своя полза а ти се излагаш по този начин. Стана за смях. Излагаш се

 3. Старогражданин // 12.09.2015 в 20:05 // Отговор

  Г-н Георгиев-КРАНТОВ по баща,защо си смени бащината фамилия,това е позор за дупничани да се срамуваш от баща и майка и той седнал да говори и да плюе!Другаря КРАНТОВ-Георгиев да каже как с Круме Милев за един кметски мандат направиха вили в с. Бистрица!?БОКЛУЦИ ПОЗДРАВЛЕНИЯ за Г-Н ПАВЛОВ и Д-Р ИБРИШИМОВ-достойни дупничани,гордеем се с тях!УСПЕХ-такива млади,интелигентни и балансирани хора са нужни на Дупница!!!!

  • Мдаааа злобата ви е у много. Един випуск съм бил с Крантов. Да, всички му викахме и викаме Крантов защото баща му преподаваше по математика и е с тази фамилия. А той си се казваше Георгиев и винахи е бил с тази фамилия.А вилата я купи 2007 или 08 година от вашия уважаван партиец Анин, който го мина даже защоъо беше писредник с купувача, един шотландец. А на Круме това му е наследствената къща от баба му. То и къща не е, а барака хахаха На всички ви пожелавам такава вила като на Круме

 4. Дупничанин до бандито // 13.09.2015 в 20:33 // Отговор

  Еееее бива наглост и лъжи,но тази защитна теза е цинична!Цяла Бистрица видя общинските камиони и работници и фирми и материали и как изникнаха за кратко време тези вили като гъби,а пък общинската фирма по озеленяване ги позелени и поддържа!!!Стига лъжи,когато фактите говорят и боговете мълчат!Но по-лесно е да плюеш Ибришимов и Павлов,който за разлика от Крантов-Георгиев и Милев са направили и продължават да работят за Дупница,а тези двамата за 4години се оказаха изведнъж богати наследници на бащите си от който се срамуват!

 5. Прави сте наистина. Разкрихте истината. Хванахте ги. Георгиев живее в тая къща в Бистрица от 2008 година. Тогава окрадна проектите и парите от общината. Озеленителната фирма и камионите караха на парка и у Бистрица. Тази къща дето викаш че е поникнала е построена преди 20 години от един чужденец. Хаха Нагли лъжливи червени тролчета. А я питай бистришкио кмет тая вила на Круме каква е. Такава вила ти пожелавам на тебе. Има няма къща на 70-80 ходини

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien