ВАС отряза жалбите на две от транспортните фирми за конкурса в Дупница

Върховният административен съд отхвърли жалбите на две от фирмите ЕТ ”Румяна Николова – ДациР и "Христо ГущеровДани" ЕООД, които атакуваха конкурса на Община Дупница за избор на превозвачи по различни маршрути. Жалбите касаеха два от пакетите 3 и 5 от конкурса по избор на превозвачи за превоз на пътници до различните дестинации.

До делото във Върховния административен съд се стигна, след като Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение жалбите. Бобоводолската фирма бе отстранена заради пропуски в документацията. "Законосъобразни са изводите на КЗК в оспорваното решение, че участникът правилно е отстранен от процедурата. При констатиране на непълно техническо предложение поради липса на изрично предвиден документ за помощния орган на възложителя е налице задължение да предложи съответния участник за отстраняване. В този смисъл дори и да е налице некоректно указване от помощния орган на възложителя, след като е констатирано несъответствието на офертата на участника относно въведените от възложителя изисквания, тези действия на комисията са ирелевантни относно решаващият извод относно неговото отстраняване", се казва в решението на съда с Председател Галина Матейска.
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, с което се потвърждава решението на КЗК. Съгласно него, двете фирми трябва да заплатят по 1000 лева на Община Дупница за направените разходи по делото.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien