Уволниха двама шефове на отделения в „Пирогов“

Шефовете на две отделения в "Пирогов" ще бъдат уволнени, реши Медицинският съвет на болницата. 


Това са ръководителят на комплекса по урология и на Клиниката по урология в "Пирогов" проф. д-р Славчо Кънчев и д-р Цветан Борисов – ръководител на Отделението по анестезиология към клиниката, които вчера бяха временно отстранени от работа, съобщиха от пресцентъра на "Пирогов".


До това се стигна, след като 20 души – лекари и медицински сестри от 1-ва и 2-ра клиника, както и специалистите от единственото в България детското отделение по урология, обявиха, че напускат.

Причината за това по думите им е системен тормоз на работното място. 


Медиците обявиха, че в продължение на години са подавали сигнали срещу д-р Цветан Борисов, който според тях се държал грубо и дори прибягвал до физическа саморазправа. От това напрежение страдали и пациентите.


Медицинският съвет днес е гласувал единодушно да бъдат прекратени трудовите правоотношения на д-р Цветан Борисов, като ръководството на болницата назначи временно изпълняващ длъжността ръководител на Отделението по анестезиология и операционен блок към Клиниката по урология.

Освобождаването на проф. д-р Славчо Кънчев от заеманата длъжност координатор на Специализиран урологичен комплекс е решено с един глас „въздържал се“. 

Източник: Dnes.bg
Снимка: "Пирогов"

 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien