Условна присъда и порицание за 2-ма дупничани заради марихуана

Наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изтърпяването на което ще бъде отложено за изпитателен срок от 3 години, наложи Районен съд – Дупница, по отношение на 39-годишен дупничанин, който се призна за виновен в държане на високорискови наркотични вещества – марихуана. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.
Подсъдимият А. С. се признава за виновен в това, че на 31.10.2021г., на ул.„Васил Левски“ в гр. Дупница, без надлежно разрешително е държал в полиетиленова торбичка, поставена в брезентова раница, преметната през рамото му, високорискови наркотични вещества – суха листна маса – коноп /марихуана/ с нето тегло 24,45гр., на стойност 146.70лв. Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.
Районен съд – Дупница наложи наказание „Обществено порицание“ по отношение на 17-годишен подсъдим, който се призна за виновен в държане на високорискови наркотични вещества – марихуана. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата, като определи наказанието „Обществено порицание“ да се прочете от Директора на училището еднократно в класа на подсъдимия.
Ученикът се признава за виновен в това, че на 17.07.2022 г. в гр. Дупница, на ул. „Венелин“, без надлежно разрешително държи в себе си високорискови наркотични вещества – марихуана, с общо тегло от 3.016 грама, на обща стойност от 18.10 лева и случаят е маловажен с оглед количеството и стойността на наркотичните вещества, като макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си.
Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien