Украйна на прага на гражданска война : Превземат държавни учереждения в цялата страна СНИМКИ

 

Особенно мнение :Страст, ненавист, ярост това са само част от думите употребявани при отразяване на събитията в Киев. Ситуацията там вече е почти неуправляема. Спец частите Беркут бранят управляващите и бият протестиращите. Те от своя страна не им остават длъжни и въоражени с какво ли не се изправят срещу Беркут. Новините от Киев идват като военни сводки : барикади, атаки , катапулти , ранени и така нататък и така нататък. Сблъсъците обаче вече обхванаха и цялата страна. В над 15 големи града държавните учереждения бяха превзети и там почти няма управление. Други големи градове пък призоваха централната власт да даде сериозен отпор на протестиращите.  Украйна в момента вече не избира между Запада и Русия. Нещата са извън контрол и тези които имат пръст в тяхo_884153 o_884201 o_884414 o_884415 o_884416 o_884419 o_884420 o_884493 o_884896 o_884895 май разбраха това, но вече е късно. Крайните радикали са и от двете страни и вземат връх. Но каквото и да се напише и каже, май е малко. Дано разума в Украйна наделее над амбициите на всякакви лидери, защото за тях хората са само пешки без цена, важна е властта. Впрочем, Украйна не е много далеч от България, не само като километри.

НОВИНИ

В редица градове на Украйна протестиращите завзеха държавни учереждения. В Киев под контрола на опозицията е Министерството на енергетиката, има и завзет склад с оръжия.

В Киев плениха трима полицаи. Те са били хванати от доброволческата охрана на "Евромайдана". Полицайте са заведени в съседна сграда.

Убит е милиционер в Киев, броя на жертвите вече 6. Над 170 са потърсили медицинска помощ след поредните сблъсаци. 109 са настанени в болница.

Напрежението в Киев доведе до затваряне на банките в центъра и усилване на охраната им. В страната вече има и инфлация, като курсът на местната валута пада сериозно. Местните издания твърдят, че един депутат от управляващата партия на регионите вече е напуснал парламентарната група, а други се канят да го направят. Украинският опозиционен лидер Виталий Кличко отхвърли отстъпките на президента Виктор Янукович за решаване на политическата криза в Украйна. Единственият начин да се сложи край на уличните протести е Янукович да подаде оставка. Според Кличко кризата в Украйна може да се реши само с посредничеството на ЕС и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. 

Снимки : ЕРА

zadupnitsa.com

ОЩЕ ПО ТЕМАТА : КИЕВ ГОРИ

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien