Угандиецът Малинга официално парафира с „Марек Юнион-Ивкони“

Националът на Република Уганда Катбарт Малинга официално сключи договор с "Марек Юнион-Ивкони". 21-годишният волейболист ще облича екипа на дупничани в следващите години. Той изкара пробен период при 4-кратните шампиони на България, които останаха доволни от качествата му. "Малинга е с отлични качества, които

Малинга подписа официално с

Малинга подписа официално с „Марек Юнион-Ивкони“.

трябва да бъдат развити. Природата му е дала всичко необходимо, нашата задача е да го шлифоваме. В това не се съмнявате, че сме специалисти, защото в годините назад сме го доказвали, а примери колкото искате. Малинга е официално вече наш играч и вече сме стартирали процедурата по изваждане на работната му виза, за да бъде готов за втория сезон", коментира мениджърът на клуба Людмил Найденов.

"Много съм доволен от факта, че ще мога да играя в България. От Окело Дауди, който бе миналата година в Дупница знаех само хубави неща, но за тези 2 седмици в Дупница видях, че наистина условията и базата са отлични. Старая се да изпълнявам всичко, което ми казват треньорите, за да се развивам и да ставам все по-добър. Нямам търпение да заиграя вече, но ми обясниха, че се иска време, за да получа необходимите документи. Разбирам се много добре със съотборниците си и треньорите и мога да кажа, че благодарение на това успях да се аклиматизирам много бързо. Дали ще играя посрещач или диагонал, това е работа на треньорите да решат. От мен се иска да тренирам, да изпълнявам указанията и да подобрявам всичките си елементи, за да мога да бъда полезен впоследствие", заяви Малинга.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien