УЧИТЕЛКО, ЦЕЛУВАМ ТИ РЪКА! Кои будители станаха №1 на годината в Дупница?

4 награди бяха връчени в тазгодишната церемония "Учител на годината" в Дупница. Препълнената зала в ОБДТ "Невена Коканова" събра над 800 човека, но поне още 200 останаха извън залата. Зам.кметът на Община Дупница Крум Милев връчи наградите на избраните от комисията учители. Самите номинации бяха направени от самите училищните колективи. А ето и кои са те:

Категория "Детска градина" – Виолета Гоцева

IMG_6570Родена през 1956г. ,завършила първия випуск на Софийски университет “Климент Охридски” с филиал Благоевград през 1980 г. и притежава втори клас квалификация. Целият си педагогически стаж от 37 години е детска градина “Зора”, гр. Дупница. С любов и отдаденост към деца и родители, тя оставя ярка диря след себе си в сърцата на децата и родителската общественост на гр. Дупница. Много празници, тържества и професионални изяви съпътстват професионалния й път.

Категория "Начално образование" – Елисавета Данчева

Тя е Начален учител в Средно училище “Св. Паисий Хилендарски”, град IMG_6585Дупница. Родена в село Цървище, Община Кочериново. Завършила е висше образование, степен магистър. Педагог с 31-годишен професионален опит и с доказани професионални качества и компетенции, участвала в обсъждането на новите учебни планове за начален етап. Участва в училищния проект “Твоят час” – “Забавна математика”, ученици от 4 клас. Под нейно ръководство ученици от СУ “Св. Паисий Хилендарски”-Дупница заемат призови места на проведените математически състезания през годината. Нейната учиничка Моника Димитрова от 4 клас, заема 1 място на областен кръг на олимпиадата по математика.

Насърчава учениците си да участват в обществения, културния живот и благотворителните инициативи в нашия град. Спомага за повишаване на авторитета на училището.

Категория "Основно образование" – Румяна Гиргинова

IMG_6612Родена в град Костенец. Завършила е висше образование в Софийски университет “Св. Климент Охридски”, степен магистър. Педагог с 38-годишен опит. Директор на ОУ “Евлоги Георгиев” от 1996 г. и учител по история и цивилизация. Носител на почетно отличие “Неофит Рилски” – 2014 г. участва в обсъждането на новите учебни програми по история и цивилизация за учебната 2013-2014г. на нормативни актове за учебна 2015-2016 и 2016-2017г.

Под нейно ръководство Александър Савов, ученик в 7-и клас печели първо място на Национален кръг на олимпиадата по история и цивилизация, проведен в периода 22 април- 23 април 2017г. в град Сливен. Ученици от ОУ “Евлоги Георгиев” заемат 1-во и 4-то място на Областния кръг на олимпиадата по история и цивилизация през учебна 2016-2017г. Активно участва в обществения и културния живот на града като гражданин, учител и директор.

Категория "Средно образование" – Цвята Таслакова

Тя е родена в град Дупница, завършва Софийски университет “КлиментIMG_6629 Охридски”. В професионална гимназия “Акад. Сергей П. Корольов” работи от 1983 до момента. В работата си като учител показва качества като амбиция, комуникативност, любов към учителството и учениците, постоянство за реализиране на поставените цели. Притежава четвърта квалификационна степен. Професионалзмът на старши учител са доказани чрез плакет и грамота за призови места в Общински и Областни олимпиади по български език и литература през годините. Участва в XIX Национален литературен конкурс във Варна на тема “Любовта в нас” 2016г., общински литературен конкурс на тема: “Да се завърнеш в бащината къща” за есе и стихотворение. Активно се включва във всички инициативи в училещен и общоградски мащаб.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien