Учениците от СУ „Христо Ботев” в Сапарева баня отбелязаха Деня на будителите

Учениците от СУ "Христо Ботев" в община Сапарева баня отбеляза с тържество предстоящия празник 1 ноември – Деня на народните будители. Програмата бе подготвена от петокласници и шестокласници, които разказаха за едни от най-видните български будители – Васил Левски, Христо Ботев, Любен Каравелов и всички други, допринесли и посветили живота си на една свещена цел – да видят народа си буден и свободен.  

DSC01161„Нека помним и тачим богатото културно-историческо наследство, предадено ни от тях и да бъдем достойни наследници на традициите на цял един народ”, каза пред учениците директорът г-жа Емилия Гелева, която прочете и кратък откъс от романа "Под игото" на Иван Вазов. След нея, като символ на приемственост, с четенето продължи най-младият учител в СУ „Христо Ботев” – Галя Стойчева.

В края на програмата децата изпълниха песента "Ден на народните будители". На тържеството, освен ученици и учители, присъстваха и гости, които написаха в специална книга своите послания, свързани с Деня на будителите. Всички класове бяха изработили и табла с послания за празника.23113259_1695849030446212_1961329250_o

DSC01151 DSC01166

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien