Учениците от школото в Самораново с нов прочит на Рождеството

Нов прочит на сцената на Рождество Христово представиха учениците от 1-и и 2-и клас на ОУ „Христо Ботев“ – с. Самораново. Малчуганите се бяха подготвили отлично под ръководството на своите преподавателки Даниела Дашова и Валентина Грънчарова. Пред препълнената стая с родители и гости те сътвориха истински празник като се превъплътиха в библейски роли и разказаха притчата за Рождеството. Да се поклонят на малкия Иисус пред яслата със сено в обора дойдоха овчарите, които първи са го зърнали и тримата източни мъдреци, които му поднесоха ценни дарове.

samoranovo2"Идеята ни е, превъплъщавайки се в библейски роли, в съзнанието на децата да останат трайни впечатления и емоции за този ден в противовес на комерсионализма, който се налага напоследък и измества идеята на празника. Да се докоснем до светостта на небесния мир като се обичаме, подкрепяме и почитаме. Подплатихме сюжета с много декори, дело на г-жа Дашова и сценични костюми, които преобразиха малките актьори и им помогнаха да съпреживеят положителния заряд  на този ден:, коментира г-жа Грънчарова.

Всичко това дойде като продължение на Коледното тържество, посветено на добротата и представено пред гостите от децата от ПГ, 3 и 4 клас предишната вечер. Така саморанци имаха възможност да се порадват на най-малките ученици и да събудят Коледния дух в душите си.

samoranovo3samoranovo4

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien