Учениците от СЕУ „Св. П.Хилендарски“ са екошампионите на Дупница

В рамките на второто издание на кампанията на „ЕКОПАК България“ за мотивиране на разделното събиране и рециклиране „Екошампиони“ децата от Дупница събраха над 2,2 тона рециклируеми отпадъци от опаковки и взеха участие в 161 еко-урока. Събраните пластмасови бутилки и кенчета няма да отидат в депо или в природата, за да се разлагат стотици години. Те ще бъдат рециклирани и от тях ще се произведат нови опаковки, продукти, дрехи и обувки.
Инициативата, в която се включиха общо 7 училища и 2754 ученици от 1 до 12 клас имаше за цел да ангажира подрастващите и техните семейства да събират отпадъците си разделно. Кампанията е организирана от най-голямата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки в страната ЕКОПАК България в тясно партньорство с Община Дупница.
Екошампиони с най-голямо количество събрани и предадени пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета са учениците от СЕУ „Св. П.Хилендарски“ – Дупница с близо 800 кг. Освен това в училището бяха преподадени 73 еко урока. Вицешампионите са ОУ „Св. Св. К. и Методий“ – Дупница, със събрани 561 кг и 25 проведени еко урока, а на трето място се класираха децата от ОУ „Св. Кл. Охридски“–Дупница, които предадоха за рециклиране 323 кг и и проведоха 15 урока.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien