Трима непълнолетни от Дупница с възпитателни мерки заради вандализъм на центъра на града, 4-ия плати щетите

Прокуратурата в Дупница е образувала преписка и разпоредила извърване на проверка за вандализма в двора на "Джамията", за който случай zadupnitsa.com писа. (Можете да си припомните ТУК). Наблюдаващият прокурор е изискал от РУ-Дупница да установи самоличността на извършителите, се казва в отговора на държавното обвинение. Припомняме, че камерите поставени в двора са заснели унищожаването на осветителни тела и пейки от страна на тийнейджъри, чийто лица са заснети.

Пред приключване е пък друг вандализъм, свързан с вандализъм в централна градска част на Дупница, за който случай сме писали (Можете да си припомните ТУК). Установените са 4-ма, като 3-ма от тях са отново непълнолетни. "Образувано е досъдебно производство. По отношение на тримата непълнолетни не е повдигнато обвинение и материалите за тях са предадени на МКБППМН за налагане на възпитателни мерки. По отношение на пълнолетния извършител, е внесено предложение за налагане на административно наказание-глоба, тъй като причинените на Община Дупница щети са били заплатени от страна на дееца", се казва в отговора на говорителя на прокуратурата Емил Павлов.

Print Friendly

1 Коментар на Трима непълнолетни от Дупница с възпитателни мерки заради вандализъм на центъра на града, 4-ия плати щетите

  1. жител на дупница // 04.12.2019 в 22:49 // Отговор

    Дрън ,дрън ,та пляс както казват старите хора.Нищо установено и никои както винаги ненаказан.Утепана работа са тия камери по центъра !

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien