Това писмо разтърси света: „Моят живот свършва на 31 години, но аз съм най-гордият баща!“

Том Атвотер е на 31 години от Патингем във Великобритания, преди да почине от тумор на мозъка, решил да даде препоръки на неговата 5 – годишна дъщеря Кели, за това как да се реализира в живота, защото няма да бъде с нея, докато расте.

Въпреки болестта си Том с последни сили събрал 610.000 евро за лечение на Кели, защото и на нея при раждането и е диагностицирана рядка форма на злокачествено заболяване. Въпреки че два пъти се е преборила с рака, вероятност има отново да се прояви.

"Писах около един месец и това беше един от най-трудните и най-потресаващите моменти в живота ми. През цялото това време мислех, че няма да бъда там за моето малко момиченце, което толкова много обичам – каза Том, чието писмо ще даде майка Джоел Смит, когато момичето прорасне достатъчно за да разбира посланието.

Тъга

Моят живот сега изтича. Повечето бащи и дъщери имат възможност да играят, да общуват и да разговарят, но ние нямаме време. Аз няма да бъда там да те изпратя на първия учебен ден, да те прегърна и да се радвам с вас, когато се дипломираш, така започнал писмото си Том.

Кураж

– Бори се и винаги вярвай в себе си. Не слушай хората, които ти казват, че не можеш да направиш нищо. Вече усещам твоята храброст и знам, че със сигурност ще ме направиш най-гордият баща в света.

Съобщения от Том

– Училището е важно, но имай предвид, че трябва и да се забавляваш.

– Моля те, не забравяй, че майка ти те обича и ти желае най-доброто. Прегръщай я, когато е тъжна, и си помагайте една на друга в трудните моменти, когато аз си тръгна.

– Бъди с хората такава, каквато искаш те да бъдат с теб. Бъди любезна към всички, които ти помагат, и то винаги.

– Никога не се смей 50 процента, винаги се смей 100 процента. Няма смисъл да ти казвам да не бъдеш тъжна, когато си тръгна, знам, че ще бъдеш. Бих искал и тогава да бъда с теб и да те прегърна, докато не се разсмееш.

Ще бъда с теб и на сватбата

– Избирай момчета, които ще те оценят и ще те уважават. Съжалявам, един ден сърцето ти ще бъде разбито, но помни, това няма да бъде краят на света. Ще успееш, дори и ако връзката не върви и завърши зле, опитай се да бъдеш силна и да простиш, пише Том, добавяйки, че когато става въпрос за сватбата, ще бъде с нея, ще наблюдава и ще бъде горд и щастлив, че неговото малко момиченце е открило човек, който да я обича, и който ще бъде с нея до края на живота си.

куриер.мк

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien