Търговец на гласове от Сапарева баня влиза зад решетките

Районен съд – Дупница наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, което да се търпи при първоначален „общ“ режим, по отношение на подсъдим от гр. Сапарева баня, който се призна за виновен за престъпления против политическите права на гражданите. Съдът, под председателството на съдия Маргарита Алексиева, одобри, след направени допълнения споразумението постигнато между Районна прокуратура – Кюстендил, т. о. Дупница и защитата.
Обвиняемият Кирил М. се признава за виновен в това, че за периода от 20.03.2023 г. до 27.03.2023 г. в град Сапарева баня, в условията на продължавано престъпление, с две деяния, които осъществяват поотделно състава на едно и също престъпление, предлагал даването на имотна облага на: С. С. от град Сапарева баня – парична сума (50 лева) и на В. К. от град Сапарева баня – закупуване на по-евтини авточасти, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на изборите на 02.04.2023 г. за народни представители в полза на определена политическа партия.
Съдът наложи на обвиняемия и наказание „Лишаване от право да заема определена обществена длъжност“ за срок от 8 месеца. От наложените наказания следва да се приспадне времето, през което Кирил М. е бил задържан за 24 часа по ЗМВР, 72 часа от прокурора и с мярка за неотклонение „Домашен арест“, считано от 30.03.2023 г. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Деянието, за което бе одобрено настоящото споразумение е извършено за периода от 20.03.2023 г. до 27.03.2023 г., т.е. в изпитателния срок на осъждането на Кирил М. с влязло в сила на 27.10.2022 г. споразумение по НОХД на Районен съд – Чепеларе, с което му е наложено наказание ,,лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, което на осн. чл. 66, ал. 1 от НК е отложено за срок от 3 години. Районен съд – Дупница определи: привежда в изпълнение наложеното на Кирил М. от Районен съд – Чепеларе наказание ,,лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, при първоначален режим на изтърпяване ,,общ“. Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Кюстендил.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien