Свлачището при тунела в Дупница разби укреплението, има спешна нужда от ремонт

Свлачището при тунела над Дупница очевидно е станало активно. Това се разбра от сигнал на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев до Областно пътно управление. Днес той е изпратил сигнално писмо за проблем с укрепителните елементи на свлачището намиращо се на главен път Е-79 (след тунела посока Дупница-Благоевград). Комисията, изпратена от кмета тази сутрин, е установила липсващи тапи и скъсани “струни” на същите, както и обезпокоителна пукнатина на подпорната стена до едно от съоръженията. Сигналът е за бързо становище и реакция за отстраняване на проблема, информират от пресцентъра на Общината.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЛюбопитното в случая е, че проблемът е забелязан от самия Чимев в уикенда.
"Шофирах и съвсем случайно видях проблема с укрепителните елементи и пукнатината. Не съм специалист и затова изпратих веднага комисия, която да провери. Очевидно има сериозен проблем, който не търпи отлагане, иначе последствията в случая не бих искал да си представям какви ще са”, коментира Чимев, цитиран от пресцентъра на кметството.

Подпочвените води могат да доведат до сериозно "слизане" на земната маса, която да унищожи укрепителните елементи и да затрупа международния път.

Димитър ИКОНОМОВ 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien