Спортните клубове в Дупница скочиха срещу предлаганата нова Наредба за разпределението на парите

Остро недоволство срещу проекто-наредбата за финансиране на спортните клубове има сред треньорите и президентите в Дупница. Настроенията им са най-вече заради предложението на Комисията по спорта с председател Иван Шопов (БСП) от тези пари да се финансират и училищата, както и мажоретния състав. Докладната е залегнала като първа точка в дневния ред на предстоящата в петък сесия на местния парламент. "Абсолютна глупост и недомислица. Нито сме виждали очите на тези хора от тази комисия, нито пък са ни потърсили за мнение и обсъждане. Подигравка е от тези пари да се дават на училищата за постигане на резултати в школските първенства. Тези деца, които участват в тези състезания са все от нашите клубове. Още повече, че самите училища получават пари всяка година за всяко дете за закупуване на спортни пособия, така че ресурс имат. И как така мажоретния състав ще попада за финансиране сред спортните клубове. На този принцип трябва значи да вкарат и народните танци и хоровото пеене. Най-добре ще бъде да оттеглят разглеждането й, да направят среща с нас и заедно да изготвим промените. Има хубави неща в проекта, но цитираните за финансиране са смешни", са основните претенции на клубовете. Те настояват за оттеглянето й и последваща корекция, но след коментар с тях, за да изкажат своите забележки.

Наредбата трябваше да се разглежда на последната сесия за миналата година, но отпадна, тъй като бе входирана като извънредна докладна. През тази година сумата за клубовете, която е заложена в проекто-бюджета е 120 000 лева.

Print Friendly

1 Коментар на Спортните клубове в Дупница скочиха срещу предлаганата нова Наредба за разпределението на парите

  1. Истината е че Асен Илиев иска да набута по тоя начин да взима пари за него и щерка му с мажоретките за сметка на клубовете и да си изкрва допълнително пари за гимназията където „работи за спорта“ и успехите са негови.Пфу, отвратен съм от такива политици тип дребни душици.А Шопов го интересува да има пари за картите дето разцъква

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien