Скандал разтресе волейболната ни Суперлига, „Марек Юнион-Ивкони“ и още 6 отбора на бунт

Як скандал, със сериозни последствия се разрази в родния волейбол. 6 клуба у нас, между които и Марек Юнион-Ивкони скочиха много здраво на родната федерация и назначената от нея Национална волейболна лига начело с Мина Николова и ексволейболистът Евгени Иванов-Пушката. Клубовете отправиха официално уведомление до родната централа за мерките, които ще предприемат заради неизпълнение на ангажиментите от страна на БФВ и НВЛ. "Да, изпратихме писмо до УС на БФВ. Няма как да оставим нещата така", потвърди мениджърът на дупничани Людмил Найденов.

5 са основните точки, които поставят клубовете пред шефовете на родния волейбол. Те настояват таксите за картотеки да бъдат с нормалната цена от 50 лв на човек, както е досега. В настоящия й вид, Евгени Иванов и компания буквално втрещиха спортния свят с безумни такси от 100 до 1000 лева за играч. Клубовете трябва да внесат отделно 2000 лв депозит и 500 такса-участие, което на практика показва, че дупничани само за този административен акт трябва да се бръкнат с около 6000 лева. За сравнение, таксите за картотека в Европейската централа са…34 евро. "Това е откровен рекет спрямо нас клубовете. Ние се превръщаме в спонсори на Лигата", се казва в писмото.

Клубовете настояват да се запази и досегашната схема за лицензиране на спортните зали – редовният сезон да се играе в залите, които ползват клубовете и сега, а плейофите да бъдат в големи зали. С новите изисквания, отборите на Пирин (Рз), ЦСКА, "Тетевен волей" няма да имат право да играят у дома си и трябва да домакинстват в Благоевград, "Арена Армеец" и Ботевград.

От БФВ продължават вече две години да не изплащат задълженията по телевизионните права и наградния фонд. Някои са получили парите си, но други не. Не е изпълнен и договорът между БФВ и "Микаса" за безвъзмездно осигуряване по 12 топки всяка година на всички клубове в България. Договорът бе сключен през 2014 година и широкоафиширан, но нито една топка не е достигнала до клубовете за тези три години.

Последното искане е за изпълнение решението на УС на БФВ от миналата година за разпределение на средствата от трансферни сертификати, които постъпват в родната централа. На база него, всички клубове получават част от тези суми. На практика това са около 50 000 евро годишно.

Ако поетите ангажименти от родната централа не бъдат изпълнени, клубовете са категорични, че няма да сключат договорите с НВЛ за новия сезон и ще пуснат всички телевизии, интернет-сайтове и платформи да излъчват срещите им свободно. Правата се държат от "Нова броудкастинг", която само има право да предава срещите.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien