Ще има ли нови избори в Дупница, става ясно на 24-и февруари

Дали ще се провеждат нови местни избори в община Дупница, ще стане ясно на 24-и февруари. Върховеният административен съд в София насрочило делото за тази дата от 11 часа. Жалбата е от Общинска избирателна комисия-Дупница, която протестира решението на кюстендилските магистрати, които обявиха вота за Общински съвет като недействителен.

Основният проблем се оказа независимият Иван Танев, който при преброяването бе останал на едва 2 гласа зад квотата за влизане, като последва жалба от него и още 6 партии и коалиции за ново броене на определени секции. Тогава се оказа, че Танев е получил още 10 гласа, които различните комисии са ги определили за недействителни. Жалбите на другите не повляха на крайния резултат, но пък любопитното е, че КОС осъди ОИК да заплати разноски по делото на част от жалбоподателите, а не на всички.

Делото във ВАС е последна инстанция. Ако софийските магистрати потвърдят решението на кюстендилските си колеги, решението влиза мигновенно в сила и настоящият състав на Общински съвет се разпуска автоматично. В залата ще влязат отново старите първенци, които управляваха в периода 2011-2015 година и ще останат до провеждането на новите избори.

Print Friendly

2 Коментари на Ще има ли нови избори в Дупница, става ясно на 24-и февруари

  1. Ибщинската????

  2. Искам да има да видите какъв канибализъм ще има в партиите вътре.Самоизяждане за преференции,сръдни.Голем цирк ще е.Кой отнесе 1000 кифтета и по 20 кинтета на мангалетата ще вкара съветници

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien