Шампионите от Марек Юнион-Ивкони с 4 години по-млади и с 3 см по-високи от Добруджа 07

Четирикратните шампиони на България Марек Юнион Ивкони са със средна възраст 22 години и 8 месеца, изчислиха от добруджанския informirash.me. Най-млад в отбора е Цветелин Цветанов № 7, който е на 18 г ( роден на 01.07.97 г) , а най-възрастният играч е Владимир Лобутов, който е на 31 г.(р. 05.04.84 г.) Средният ръст на състезателите от Дупница е 197,25 см. като с най-впечатляващи данни е 208-см. Борислав Апостолов, който е с 20 см. по-висок от либерото Мартин Божилов (188 см.), който е най-нисък. Не случайно и блокадата на дупничани бе сред силните страни в сблъсъците за титлата и на този елемент шампионите спечелиха двубоя.
От добричкия сайт са извадили и още една интересна статистика за 12-е играчи от финалния последен сблъсък. Трима от играчите на Найден Найденов са родени в Дупница- Владимир Лобутов, Станислав Величков и Борислав Апостолов № 17, проплакалите в София са двама- Мартин Иванов и Мартин Божилов. С акт за раждане от Пазарджик са също двама – Ангел Велков и Димитър Дулчев. В отбора има  по един родом от Смолян (Павел Душков), от Монтана (Цветелин Цветанов), от Варна (Михаел Манджуков), от Исперих (Михаил Цветанов) и македонецът Гьорги Гьоргиев, родом от Струмица. Няма как да не се отбележи, че с изключение на Мартин Иванов и Божилов, всички останали са изцяло израстнали в школата на дупничани. Македонецът с български паспорт, акостира в Дупница едва навършил 16 години, а две по-късно стана шампион на България.

Статистиката показва, че от първите 7 отбора, дупничани са най-младия отбор, като лидер в тази класация са от "Левски Боол", които приключиха на 8-о място.
Сребърните медалисти от Добруджа 07 са със средна възраст 26 години. Най-млад е Илия Петков – 18 години (р.10.10.96 г.), а най-възрастен Костадин Стойков, който е на 37 г.(р. 07.12.77 г.). Средният ръст на играчите на Мирослав Живков е 194,6 см, като трима са с ръст 200 см.-Рагин, Димов и Стойков. Най-дребен е либерото Христо Христов  – 185 см.
Шест от волейболистите на Добруджа 07 са софиянци- Рагин, Маринков, Енков, Манчев, Стефан Стоянов и Симо Александров. Трима са от Добрич- Илия Петков, Жулиен Георгиев и либерото Николай Тодоров. Двама са от варненската волейболна школа- либерото Христо Христов и Петър Милушев, Костадин Стойков е родом от Смолян, Светослав Арнаудов е от Русе, Валентин Димов от Кърджали.

Тази вечер от 19.00 часа на пл. "Свобода" с тържество ще бъде посрещнат шампионския отбор и купата. Очакват се стотици фенове да аплодират играчите и треньорите и заедно да празнуват 4-ата поредна шампионска титла.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien