Съветници от ОДБ и БСП : Финансовото състояние на Община Дупница е бедствено

 

Вчера се проведе среща между групите общински съветници от БСП и ОДБ. Срещата е част от обявените от ОДБ консултации за оценка  финансовото състояние на община Дупница и консултации за избор на председател на Общински съвет, информират от прес-офиса на ОДБ.

            Присъстваха 6 съветници от ОДБ и 6 от БСП. Съветниците се обединиха около общата теза, че финансовото положение на общината е бедствено и са необходими спешни мерки за излизане от финансовата криза." Изпратеното от кметския екип писмо до МФ е стъпка в правилната посока. Нужно е обаче и приемане на пакет от антикризисни мерки като програма, план за оптимизация на разходите, план за погасяване на задълженията, които да бъдат подготвени от администрацията и одобрени от общинския съвет" заявиха на срещата. Съветниците смятат, че с общи усилия на всички политически сили и кмета може положението може да се нормализира." Констатира се обаче тъкмо обратна тенденция – нарушена комуникация, оскъдност и непрецизност на представяните данни, опити за манипулации" допълниха съветниците. От БСП заявиха, че не одобряват работата на кметския екип, което мнение не се споделя от ОДБ.

            Оценката за работата на досегашния председател на ОбС – Дупница се оценява от съветниците като много слаба. Като пример се посочиха многобройните прегласувания на докладни записки, слабата работа в комисиите най-вече поради липса на експерти и служители от администрацията, но най-вече липсата на контрол върху работата на общинските дружества, вследствие на което се наблюдава влошаване на показателите им. Станислав Павлов обяви, че на пленум е решено, че БСП няма да издига кандидат за председател. От името на ОДБ Вергил Кацов заяви, че тяхното решение е да се номинира кандидат, но се дебатира и възможността за ротационен принцип. В ОДБ смятат, че е рано да се обяви името на кандидата и това ще стане едва след провеждането на срещи с останалите групи в съвета.

            След срещата съветниците от ОДБ дадоха кратка пресконференция, на която остро обсъдиха провеждащата се според тях  негативна кампания и черен ПР. От блока считат, че това е индивидуална акция на бившия председател на общинския съвет с цел отклоняване на вниманието. „Изявлението на И. Константинов – „Колкото тия са десни, толкова ние сме космонавти” се опитва да зачеркне нашето минало коментират  от формацията. В ОДБ членуват легитимните председатели на 9 политически партии, сред които СДС и не може някой да се опитва да изтрие историята. Това затваря завинаги вратата на това лице за разговори и общи действия с нас. Същевременно, използваме случая да се обърнем към общинските съветници, редовите членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ и да ги призовем за здрав разум и трезва преценка на ситуацията. Нека заради шепа хора да не водим братоубийствена война, а да вървим заедно под знамето на Европейската народна партия” заявиха съветниците от ОДБ. 

zadupnitsa.com

снимка : архив ОДБ

Print Friendly

2 Коментари на Съветници от ОДБ и БСП : Финансовото състояние на Община Дупница е бедствено

  1. в.младенов // 24.01.2014 в 13:25 // Отговор

    Много точно ви го каза Ивайло..иначе сте прави никой не може да изтрие историята . Цяла Дупница наблюдаваше вашата история с братя Галеви.
    Вие сте част от техният модел..вие ни превърнахте в частният град на галеви…заради вас в цяла България ни сочат с пръст като града на мутрите.
    И вместо да се засрамите вие продълажавате да вредите на Дупница.Успяхте да прогоните такъв достоен човек като Ивайло но вие не може да му простите че той само дава за Дупница за разлика от вас свикнали само да вземат.

  2. Ми да излязат от Общината и да кажат най-накрая какво са наследили и какво е сега. И къде отидоха 4,5 милиона лева

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien