Съветник от Дупница с убийствен коментар за спорта и кмета в Дупница

Общинският съветник от Дупница Емил Гущеров излезе с много колоритен коментар в личния си профил след поредното отваряне на темата спорт на вчерашната сесия. В убийствен коментар, колоритният съветник атакува поредните недомислици, коита кметът на Дупница избълва на сесията. Публикуваме го, без редакторска намеса:
Тези двамата на снимката ги познава цял свят. Все пак ще кажа кои са, защото има един, който хал хабер си няма кои са те. Нищо, че е от Дупница. Това са Цветан Соколов и Елица Василева. Волейболисти, родени в Дупница, излезли от школата на „Марек Юнион-Ивкони“, защитавали цветовете на националния отбор на България. Които с гордост казват от къде са. Покрай тези двамата, цял свят знае, че там в забутаната България има едно забутано градче наречено Дупница. И тъй като са положителни личности, разбира се, са атрактивни и за рекламни лица. Те са идоли за стотици деца не само от Дупница. Между другото, от това забутано градче Дупница има няколко национали в различните национални гарнитури по волейбол и носят медали от европейски и световни първенства. Още няколко месеца всъщност де.

Този на другата снимка го познават само в града и селата на община Дупница. Този е вече рекламно лице на Дупница, но със знак минус. Даже два минуса. Важно е, пред него като си, да си извадиш ръцете от джобовете, да не седиш с разкрачени крака, че било заплашително и да мълчиш като те нарича „тъп селяндур“, „нещастник“ и т.н. Името му не е важно, макар той явно да се изявява като най-важния в тази държава. Той затова си и поиска най-високата заплата в България де. След 26 години волейболна история, както е известно вече, ей този го задраска с червения химикал, ей така – от злоба, ненавист и реваншизъм. Та този, днес обяви, че видиш ли не бил гонил мъжкия отбор, а президентът на „Марек Юнион-Ивкони“ Ивайло Константинов го правел, за да не се асоцирали успехите на отбора с кмета, който е от БСП, пък Константинов бил от ГЕРБ. Майко мила… И едно лирично отклонение. До 2000 година, клубът носеше името „Атлетик“. По предложение именно на Константинов, името бе сменено и фигурира вътре „Марек“. А който не знае – това е било псевдонима на един от основните организатори на терористичния акт в църквата „Света Неделя“ през 1925 година Станке Димитров, отявлен ръководител на БКП. Но в града никой не влага политика в спорта и никой не асоцира „Марек“ с терориста.

И съвсем малко фактология. Константинов е сред учредителите на този клуб на 18 май 1996 година, а от 2000 година е президент на клуба. Кмет тогава е д-р Панчо Панайотов. След него са били 5 (пет) други кметове. Нещо повече. В мандат 2003-2007 година, кмет на Дупница е пак този от другата снимка! Президентът си е същия. В този период „Марек Юнион-Ивкони“ е два пъти вицешампион, играе европейски клубни турнири в онази съборетина – предишната зала. Клубът си купуваше гориво за отопление, отоплителни уреди, ремонтира си…абе оправя си се самичък. Даже, ей този на другата снимка, тогава отказа 200 (двеста) литра нафта преди мача с „Ортек“ (Ротердам) воден от легендата Бланже. Клубът пак се оправи, разбира се. Та какви асоциации, какви щуротии. Ама сега, видиш ли успехите на клуба щели да се асоцират с ей този, който хал хабер си няма от спорт. Даже от кумова срама и проформа „Спортист на Дупница“ за миналата година още не е направил. Чудя се асоциация с терорист ли е по-добре или с този на снимката???

Та в спортната зала с приоритет щял да бъде масовият спорт. Не да се търси високо спортно майсторство, профилират подрастващи и развива професионален спорт, а масовия. Всъщност 200 деца само в един спортен клуб, които се учат на дисциплина, на работа в екип, откъснати от телефоните, лаптопите и затлъстяването са явно индивидуален спорт, а не масов. Сигурно бъркам… Но все си мисля, че масовият спорт се развива по училищата, в училищните салони, в училищните дворове, в организиране на масови спортни мероприятия и т.н. Разбира се, пак казвам, може и аз да бъркам.

Следва продължение…

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien