Съкращения в „Балканфарма“ – Дупница, закриват ли завода? Вижте тук

В един от емблематичните заводи в Югозапада "Балканфарма", който е част от Актавис са започнали да текат интензивни процеси и това бе повод за редица слухове в последно време. Особено актуална е темата последните дни като най-задавания въпрос е: "Готви ли се закриване на завода?".

Actavis_Dupnitza_operation_SiteЗаводът е един от най-големите в региона и осигурява заетост на повече от 1000 човека, както от региона така и на стотици от София, Кюстендил, Благоевград, Перник… Процесите, които текат в емблематичния завод са една от водещите теми в града.
Ще има ли още съкращения и ще бъде ли закриван заводът в Дупница, от Zadupnitsa.com потърсихме отговорите. Ето какво заявиха от пресцентъра на компанията в България. Публикуваме без редакторска намеса:

Във връзка с интензивните процеси в "Балканфарма- Дупница", на които ставаме свидетели последните дни, свързани основно с оптимизацията на персонала, моля да ни отговорите на следните въпроси:

– Какво налага оптимизацията на персонала в едно печелившо предприятие и какъв процент от работещите ще обхване?

– Заводът в Дупница се стреми към непрекъснато подобряване на своите процеси и работни практики. Предприети са инициативи и са стартирани проекти за намаляване на разходи и оптимизиране на дейности, които налагат определена оптимизацията и на персонала. Тази оптимизация ще се отрази върху минимален брой служители от общия състав на завода. Главната цел на този процес е да осигури основата за дългосрочното развитие на завода и и неговите служители.

– Докога ще продължат оптимизационните процеси в Балканфарма свързани с персонала?

– Процесът ще се осъществи на няколко етапа през годината. Служителите, които следва да бъдат освободени от компанията, ще бъдат информирани своевременно и ще получат финансова компенсация.

– По кой член от Закона са съкратени доскорошните служители и ще получат ли обезщетения?

– Процесът е съобразен с всички юридически процедури и изисквания на българското законодателство. Служителите ще получат обезщетения.

– Съкращаването на голям брой работещи от производствената сфера, допълва слуховете за скорошно закриване на мощностите в Дупница, респективно закриване на завода. Истина ли е това и ако да, кога?

– Подобно твърдение не отговаря на истината. Както вече подчертахме, главната цел на оптимизацията на персонала е да осигури основата за дългосрочното развитие на завода и и неговите служители. Заводът в Дупница ще продължава да изпълнява основната си цел, а именно да произвежда висококачествени лекарства, в съответствие с националните, Европейски и световни стандарти, и да ги доставя до клиенти и крайни потребители по цял свят.

Print Friendly

26 Коментари на Съкращения в „Балканфарма“ – Дупница, закриват ли завода? Вижте тук

 1. С други думи, мишките да не се плашат, кораба потъва по план!

 2. Попитайте ги защо махнаха само дупничани и нито един от другите градове и защо меренджеите не се пипат както и техните хора.Това не е оптимизация а прочистване от местните хора от този град за сметка на софиянци благоевградчани.Питайте ги

 3. Смотаняци // 21.03.2017 в 12:00 // Отговор

  Платени журналисти сте вие.За 1000 лв се продадохте с тая смешна статия,за да ги оправдаете.а че над сто семейства останаха без прехрана не ви пука.Жалкари

 4. Ето над какво трябва да се замислят политиците. Идват някакви мръсници уж чужди инвеститори,ползват евтината работна ръка а се бачка под як стрес и викове и псувни и обиди и всеки трае,че няма да вземе и тези пари.И после им се видят много и тея мижави заплати и айде съкращаване и нови безработни.И какво държавата защитава интересите ни господа кандидати за депутати.120 дупничани останаха на улицата айде кажете сега какво ще направите

  • Правилно – „мръсници, уж чужди инвеститори,ползващи евтината работна ръка“ не ни трябват, да си ходят.
   При кого, обаче ще работим?

 5. Съкращения добре, решава фирмата прави ги. НО ЗАЩО САМО ДУПНИЧАНИ????? И какъв злобен човек трябва да си, за да натиснеш Лайк на такава новина. Идиотизъм и комплексарщина

 6. коркова тапа // 21.03.2017 в 16:01 // Отговор

  Пак пълнете залите за предизборни лъжи?
  ВУЗ,завод на „МЕРЦЕДЕС“,създаване на работни места.Ние ги губим.
  Тояга,дебела тояга за всички!

 7. На територията на завода е налице особен вид добитък – ползващ се с имунитет от съкращения. Те са оцеляващ вид по причини от лично естество и без връзка с работни умения. На по високо ниво пък, цитирам, им е на дедовия ЩО ЧЕ СТАВА. Манталитет!

 8. Това е дупнишки завод и трябва да работят само дупничани , а не да се мъкнат от другите градове нас взимат ли ни в бирената и цигарената в Благоевград а ти ,чак им отпускат па и рейсове

 9. Заболя ги фамилия хефекари мислех те че тоя завод ви е бащиния

 10. Фантастика се сега на друга работа да се видите какви сте инвалиди, а преди години с е плащаше по 2 до 5 хиляди за да почне работа някой там. Кой ги взема тия пари. Всички сте от Дупница се дете си сега мирно и не вдигайте пара.

 11. Защо не запонаха от ненужните експерти

 12. нЕма Страшно // 22.03.2017 в 8:11 // Отговор

  НЕМА СТРАШНО ТОВА МИ Е БАЩИНИЯ

 13. Чистка на дупничани ето това е истината. Прищалците от другите градове си седят закриляни от шефовете защото срещу определена сума започваха работа. Изядоха го местните хора, някои дори с по 20 години стаж. Но липса на гръб и съкращението е факт. В нормалните страни те викат в офиса като бял човек и ти казват че си съкратен. А знаете ли как беше при нас – вечерта в 10 часа, причакваха човешките ресурси и съкращения наред!!!!!!!! И това е сериозна световна компания. А към сайта – не се плашете да наречете нещата с истинските имена – оптимизацията е чиста проба съкращение и неволи за 150 човеци от този град. А още толкова се чакат до 3 месеца. Оптимизирайте. Ама май сте взели някой лев

 14. vinovni sa petrov i urumov

 15. Проблемът не е в съкращенията,проблемът е че съкратиха работещи нормални хора,не всички от тях разбира се. По-големият проблем е че останаха на работа дремещите и нищо неработещи и досега ама с много яки връзки.Така е било винаги така че не се сърдете на никой.Вината е у мениджърите които са на път да станат повече от работниците ама пусти връзки всеки е човек на некой и все шеф го дава

 16. само лизегъзците ще останат

 17. Ама защо хленчите, организирайте се и изметете тая външна измет! Вие трябва да свършите тая работа, стачка до дупка….

 18. Откакто го приватизираха ХФК бавно и сигурно върви към фалит. То какви ли не чужди инвеститори не се изредиха през тия години демокрация на завода, всеки правеше яки съкращения и намалямане на заплати и социални придобивки. Бавно и сигурно завода се съсипваше и наистина малко му остава. Ръководството от града не си мръдна пръста през всички години да защити местните работници. Напротив награждаваха ги за назначаването на работници от други градове и се подмазваха… Дупница става все по жалък и мизерен град с мизерни заплати и много сериозна безработица… Това са фактите!

  • Най-големия проблем е, че няма синдикати. В завода синдикатите играят ролята на туроператори. Само събират членски внос и организират екскурзии. Заплатата им я плаща завода и общо взето не извършват абсолютно никаква функция. До сега не се е случвало да се организира синдикална среща, да питат хората как са и имат ли нужда от нещо. На въпроса за организиран протест, отговора е – „няма как да стане“. Целия завод е някаква пълна пародия!

 19. Коментарът е тук, защото сайтът не позволява коментари под новини за ГЕРБ. Защо ли? Глупости от аз съм прост. Когато гласуваш за ГЕРБ в града ти се появява лафка. Не е ли вярно, герберасти? Един е Делян Пеевски и Бойко Борисов освен негов пророк е и негов слуга.

 20. Какви синдикати като тея са такива утрепки. Плешивецо само гони колежките с надежда да удари нещо ама на сгърчения му…незнам коя ще му се върже. Другия го е ударил на пенсия, а третата на медитация и спокоен живот. Колко пъти викаме айде да се съберем да искаме разни обикновени неща Не можело че сега е добре. И кое е добрето бе синдикалисти, че си лапкате и свиркате а за нас ви дреме. Нали процента от заплатата ни всемате. Само дупничани изгониха не видяхте ли бе синдикати мам ви… Ръководство на фирма пародия и мръсници – изгонихте ли един от другите градове дето си докарахте Нито един

 21. Искам само да Ви кажа,че днес Опаковка ни събираха,за да ни кажат да не коментираме тази новина тук!!!Смятайте каква наглост и безочие…..Отдавна нямаме право на глас,но това е смешно!!!!Мениджърския състав ръководи чрез истерични викове,обиди и какво ли не!!!Пълна порнография!!!!

 22. Сега пък ни принуждават да работим и по празниците(14,17 Април).Дано поне този път да ни заплатят като за празник,че почнаха да ни експлоатират като роби.

 23. Служител от София // 09.05.2017 в 8:40 // Отговор

  Здравейте! Хората са наясно,че има служители некадърни и са хора на някого.Аз лично познавам много такива във фирмата.Например един А. В.,който по линията на обратните се нарежда много добре.Но като има кой да го обслужва ,ще си работи и ще му плащат хубава заплата.Дори не е с нужната квалификация,но на кой му пука.Важното е да мачка чаршафите ,нали си е гей.

 24. рентабилен работник от благоевград // 19.07.2017 в 10:03 // Отговор

  Многу паметен ви се погоди директоро. Да идете на кастрация да си ги изсечете оти ке ви закачи по един фенер и нощем ке има да работите

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien