Съдът в Дупница призна 4-ма от Бобов дол за виновни в грабеж над жена

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева постанови присъда и призна четирима бобовдолци за виновни в грабеж, извършен на 13.10.2017 година, на ул. „Димитър Благоев“ в Бобов дол. Четиримата мъже, в съучастие като извършители са отнели чужди движими вещи – парична сума в размер на 92 лв. от владението на жителка на Бобов дол, с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили за това сила – пристанали я към леглото и нанесли удари на жената.
Районен съд – Дупница наложи на двама от подсъдимите ефективно наказание „лишаване от свобода“, на Виктор П. /на 26 години, осъждан/ – 3 години и 6 месеца, при първоначален режим на изтърпяване „общ“ и на Людмил Д. /на 27 години, осъждан/ – 3 години лишаване от свобода, при „общ“ режим на изтърпяване. 30- годишният Кирил И., който е неосъждан е с наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 5 години. Три години „лишаване от свобода“, с изпитателен срок от 4 години, постанови съдът за 21- годишният Михаил П., който също е неосъждан.
Четиримата са осъдени още да платят на пострадалата сумата от 1092 лв., представляваща обезщетение за причинените й неимуществени вреди, в размер на 1000 лв. и 92 лв. – имуществени вреди.
Присъдата на Районен съд – Дупница, с която четирима бобовдолци са признати за виновни в грабеж, може да се обжалва и/или протестира в 15- дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien