Съдът в Дупница прати мъж зад решетките за близо 3 години за кражба на два телефона

Районен съд – Дупница наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 10 месеца, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в кражба на два мобилни телефона от търговски обект на ЖП гарата в гр. Дупница. Пострадалата заяви пред съда: „Заявявам, че двата телефона са ми върнати и щетата ми е възстановена. Нямам претенции към подсъдимия и не възразявам същия да сключи споразумение с прокурора.“. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.
Подсъдимият Г. М. /на 40 г., от oбщина Разлог/ се призна за виновен, за това, че: на 09.03.2024 г. около 21.53 часа, на ЖП гара – гр. Дупница, от павилион, стопанисван от търговско дружество, е отнел чужди движими вещи, а именно: 1 брой мобилен телефон марка „Н…“ на стойност от 50.00 лева и един брой мобилен телефон марка „А…“ на стойност от 10.00 лева, от владението на Ю. Ш., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имота /счупил е два прозореца и е изкъртил метална решетка на павилиона/. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.
Съдът потвърди взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от 15.03.2024 г., до привеждане на наказанието в сила. От наказанието ще бъде приспаднато времето през което Г. М. е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, както и задържанията му по НПК, а именно: за срок от 72 часа.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien