Съдът в Дупница осъди пиян шофьор на 3 месеца условно, ще плати и 3000 лв за автомобила

Районен съд – Дупница наложи наказания на водач на МПС управлявал след употреба на алкохол: „Лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, както и „глоба“ в размер на 300 лева и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 8 месеца. Съдът определи, обвиняемият да плати в полза на държавата и сумата от 3 000 лв., левовата равностойност на лекия автомобил, послужил за извършване на престъплението, доколкото МПС не е негова собственост.
Районен съд – Дупница одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на В. П. /на 48 години, неосъждан, от гр. Бобов дол/. Обвиняемият се признава за виновен в това, че на 13.09.2023 г., около 06.50 ч. в гр. Бобов дол, е управлявал МПС – “Ауди А6“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 промила, а именно: 1,38 промила на хиляда, установено по надлежния ред – с химическа експертиза. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Съдът, служебно и на основание чл. 343б, ал. 5 от НК, с оглед събраните доказателства за собствеността и стойността на процесното МПС – „Ауди А6“, оценен на 3 000 лв., приема че, доколкото подсъдимият не е собственик на същото, следва да присъди същият да плати в полза на държавата равностойността на лекия автомобил.
Определението подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред ОС-Кюстендил.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien