Съдът в Дупница наложи наказания на четирима водачи на МПС, двама влизат в затвора

Наказания на четирима водачи на МПС наложи Районен съд – Дупница, с присъда и с одобрени споразумения на 27 април. Двама от тях ще изтърпяват ефективни наказания „лишаване от свобода“.
Подсъдимият Георги Д. /на 38 г., осъждан, от гр. Дупница / се признава за виновен в това, че на 08.02.2023 година, около 13:48 часа в град Дупница, в посока на движение от парк „Рила“ към ж.к. „Бистрица“, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Фолксваген Голф“ без съответно свидетелство за управление, в едногодишния срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без съответно свидетелство за управление. Съдът одобри постигнатото от прокуратурата и защитата споразумение и му наложи наказание ,,лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим. Съдът привежда в изпълнение наложено на подсъдимия условно наказание ,,лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, по дело на Районен съд – Дупница от 2021 г. за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, като определя първоначален ,,общ“ режим на изтърпяване. Определението подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.
Районен съд – Дупница, с присъда призна подсъдимия Т. Т. /на 46 години, осъждан, от гр. София/ за виновен в това, че на 04.03.2022 г., около 08:05 часа по път Е-79, при разклона за с. Пиперево, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Фолксваген Голф“ след употреба на наркотични вещества – амфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство „Drager Drug CHECK 3000“, поради което го осъжда и му налага наказание „лишаване от свобода”, за срок от 1 година, както и наказание „глоба“ в размер на 500,00 лв. Съдът определя първоначален „общ“ режим на изтърпяване на наказанието. На подсъдимия не се налага кумулативно предвиденото наказание „лишаване от право да управлява МПС“, тъй като не притежава правоспособност за водач на МПС. Присъдата може да се обжалва и протестира пред ОС – Кюстендил в 15-дневен срок.
Подсъдимият Й. Й. /на 33 г., осъждан, от община Сапарева баня/ се призна за виновен пред Районен съд – Дупница в това, че на 25.03.2023г., около 07:45ч. на път Е – 79, при разклона за с. Пиперево, при извършването на проверка от служители на група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ при ОД МВР гр. Кюстендил съзнателно е ползвал неистински официални документи, а именно Свидетелство за управление на МПС и Контролен талон, представяйки ги при извършената му проверка, като от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност. За това престъпление на Й. Й. ще бъде наложено наказание, определено при условията на чл.55 от НК, а именно: „Пробация“ включващо следните мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес“, с периодичност на срещите два пъти седмично за срок от 1 година и 6 месеца; „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 1 година и 6 месеца.
Районен съд – Дупница одобри споразумение и наложи условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години на подсъдимия К. Д. /на 56 г., неосъждан, от гр. Дупница/. Той се признава за виновен в това, че на 18.04.2023г., около 15:30 часа в гр. Дупница, по ул. „Криволак“ е управлявал МПС – лек автомобил марка „Шкода“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 1.40 промила на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510“. На основание чл. 343г от НК на обвиняемия следва да се наложи и наказание „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 5 месеца.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien