Съдът в Дупница даде условна присъда на 28-годишна, опитала се да излъже, че друг е изтеглил кредит от нейно име

Районен съд – Дупница одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, чието изтърпяване да се отложи за срок от 3 години, по отношение на обвиняема за набедяване на друго лице в извършване на престъпление.
Обвиняемата Д.В. /на 28 г., от Община Дупница, неосъждана/ се признава за виновна в това, че на 28.06.2022 г. в гр. Дупница, пред надлежен орган на властта – Районна прокуратура гр. Кюстендил – Териториално отделение гр. Дупница е депозирала жалба срещу Б. С., с която я е набедила в кражба и измама, че е откраднала личната й карта и се е възползвала от нея, като е изтеглила пари от бързи кредити, вместо нея и й е нанесла имуществена щета в размер на 1500 лева, като е знаела, че е невинна.
Съдът определи на обвиняемата да се наложи и наказание „Обществено порицание“, което да бъде изпълнено чрез разлепване на съобщение в кметството на с. Д., община Дупница. Обвиняемата следва да заплати направените разноски по делото за изготвянето на експертизи в размер на 434.78 лв.
Определението на Районен съд – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien