С 6 на 5 гласа ОИК-Сапарева баня отказа да освободи кмета на Овчарци от длъжност

С 6 на 5 гласа при гласуването прекратяване правомощията на кмета на село Овчарци Радостина Сусанина, ОИК-Сапарева баня я остави начело на селото. Поредното заседание на комисията бе днес, след като през януари бе подаден сигнал, че Сусанина не е прехвърлила двете си фирми и продължава да ги управлява след едномесечния срок, в който по закон трябва да ги напусне. Първото заседание бе на 23 януари, когато членовете се запознаха със сигнала и изискаха документи от различните институции. „Във възражението Радостина Георгиева Сусанина, заявява, че считано от 28.01.2020г. е прекратила правоотношенията си в качеството й на управител и едноличен собственик на капитала с юридическото лице „Алекса 2015” ЕООД. Също така не отрича, че прекратяването не е в срока, но това се е дължало с несъобразяване с въпросния срок, поради пропуск от нейна страна, а не е умишлено деяние и че след като е била уведомена е предприела необходимите действия“, става ясно от протокола на комисията.
„В случая, безспорно се установява, че избрания за Кмет на с. Овчарци Радостина Сусанина не е прекратила търговската си дейност и не е освободена като управител и едноличен собственик на капитала в указания едномесечен срок, считано от 28.10.2019 г., който срок изтича на 28.11.2019 г., както по отношение на ЕТ ”Радостина Сусанина-ИГ, така и по отношение на „Алекса 2015” ЕООД. Безспорно липсва и уведомяване от Радостина Георгиева Сусанина до ОИК Сапарева баня за предприети действия по чл.41, ал.3 ЗМСМА по прекратяване на дейността и/или за освобождаването й от заеманата длъжност до ОИК и до Председателя на Общински съвет в законоустановения срок, както по отношение на едноличния търговец, така и на юридическото лице“, са друга част от констатациите на комисията.
В крайна сметка при гласуването „За“ прекратяване на правомощията и респективно последващи нови избори са гласували: Илияна Базиргянова, Йорданка Наумова – Метаниева, Милена Дашева, Емилия Гелева, Росица Йоцова, , Веселка Йорданова. С „Против” са гласували Катя Димитрова, Радостина Сакаджийска. Гергана Николова, Надежда Дерменджиева-Стършелова и Бойко Ненков.
Въпреки мнозинството, за да бъдат прекратени правомощията й, бяха необходими 2/3 от гласовете на Комисията.
Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Административен съд-Кюстендил.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien