Румен Радев назначи лекар от Дупница за министър на здравеопазването в служебния кабинет

Министерство на здравеопазването отново е поверено на лекар от Дупница в служебния кабинет, който утре ще положи клетва и встъпи на власт. Това стана ясно днес, след като президентът на Република България Румен Радев обяви имената на служебните министри, които ще управляват държавата до провеждането на предсрочните парламентарни избори. Самият пък избор за Народно събрание ще се проведе на 2 октомври.
До миналата година в служебното правителство, министър на здравеопазването бе д-р Стойчо Кацаров, а сега отново дупнишки лекар ще седне в креслото. Това е д-р Асен Георгиев Меджидиев. Той е роден на 27.05.1968 год. в Дупница. През 1994 г. завършва медицина във ВМИ София. От 1994 г. до 1995 г. работил в Клиника по пулмология на V-та Градска Клинична Болница-София. От 1995 г. до 2011 г. работи като като лекар по УНГ болести в Клиника по лицево челюстна хирургия и оториноларингология на УМБАЛ „Света Анна”, София.
През 2002 г. Меджидиев е придобил специалност по Ушно, носно, гърлени болести. Има проведена специализация в Берлин, Германия по Ринология и Ринопластика. През 2004г. проведена специализация в Университетска болница Загреб, Хърватия по обща УНГ хирургия. През 2012г. проведена специализация – Ендоскопска хирургия на нос и околоносни кухини в Университетската болница на гр.Берн, Швейцария. През 2005 г. преминал индивидуален курс и придобил специалност по Отоневрология. През 2010 г. завършил висше образование по Здравен мениджмънт в МУ София.
През 2011 г. създава Отделението по ”ушно, носно, гърлени болести” на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” ЕАД, и от м. февруари 2011 г. е началник на същото отделение. От 2013 г. е и асистент в Катедрата по спешна медицина на УМБАЛСМ ”Н.И.Пирогов”.
През 2012г. защитил кандидатска дисертация по Здравен мениджмънт в Иниверситет Пенинсула (Калифорния, САЩ). От 2014г. професор по Здравен мениджмънт. Има около 30 публикации в областта на УНГ болести и Здравен мениджмънт, и многократни участия в Национални и Световни конгреси и симпозиуми по Оториноларингология.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien