Рецидивист от Дупница се върна пак в затвора за кражба на пари и телефон

Районен съд – Дупница одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в отнемане на чужди движими вещи от адрес в Дупница, при условията на опасен рецидив. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.
Подсъдимият Димчо Д. /на 45 г., осъждан/ се признава за виновен в това, че на 08.02.2023 г. в гр. Дупница, от барака на ул. „Отец Полихроний“ в гр. Дупница, чрез повреждане на преграда здраво направена за защитата на имот – счупване на катинар на входната врата, е отнел чужди движими вещи: парична сума в размер на 300 лева, 1 бр. мобилен телефон, с поставен на него силиконов калъф, всички вещи на обща стойност 507,50 лева. Деянието е извършено в условието на опасен рецидив, като подсъдимият е осъждан отново за кражби през 2017 и 2019 година.
Съдът приспада времето, през което подсъдимия е бил с мярка „Задържане под стража“, а именно от 13.02.2023 г. Районен съд – Дупница потвърди взетата му мярка за неотклонение, до привеждане в изпълнението на наложеното наказание „лишаване от свобода“.
Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien