РЕСПЕКТ! Дупничанин със страхотен подарък за планинските спасители от града, ето какъв

Изключително ценен подарък на дупнишките планински спасители направи млад собственик на софтуерна компания. Георги Апостолов дари днес официално на "Ангелите от планината" професионален дрон, който ще им е от изключителна помощ при спасителните акции. Това той направи в офиса на ПСС-Дупница в присъствието на част от доброволците от отряда. "Надявам се да не го използвате, а ако все пак влезе в употреба, дано да помага при спасяването на закъсалите, както и на Вас самите. Защото не е тайна колко физическа сила губите само докато откриете загубилите се и какво ви коства това като часове търсене. Не крия, че съм ви много голям фен, както съм убеден, че няма дупничанин, който да не се гордее с вас. Вие сте героите на новото време и ние като общество сме длъжни да помагаме с каквото можем и както можем. Защото всички ви знаем, че сте скромни и тихи хора, които никога не искате нищо, а само давате и то без пари. Дори незнам дали получавате и едно "Благодаря". А сте спасили живота на стотици хора, и ще продължите да го правите. Вашето не е професия, а призвание и за мен е чест и гордост да бъда сега сред вас. С каквото мога в бъдеще ще помагам отново, а се надявам, че и повече хора ще се обърнат и подадат ръка", обърна се към доброволците Апостолов.

Дронът е с няколко резервни батерии, комплекти перки, специална раница за носене в планината. Обхватът му с една батерия е 30 мин. на разстояние до 8 км, като е с интелект да се връща от стартовата си позиция при изчерпване на батерията, и да засича препятствия при полета си. "Безспорно това е много ценен дар за нас. Ще ни дава възможност максимално бързо да правим оглед при различните ситуации и да реагираме много по-бързо при оказването на помощ. Още повече, че периметърът е много голям, който покриваме и това ще ни пести часове в издирването на туристи и физически сили. Ще обучим няколко колеги от отряда, за да можем да реагираме винаги при сигнал. Благодаря още веднъж от името на всички колеги от Планинска спасителна служба, както и от името на туристите, които за съжаление, колкото и да не ни се иска, ще спасяваме и в бъдеще", каза Началникът на отряда Кирил Чолаков.

Дронът си има и име "Жужа", защото ще жужи в планината.

Строителният предприемач Иван Кьосев от Баланово пък осигури голям таблет за дрона, с който картината в реално време да бъде по-чиста и по-лесно да се управлява при акциите.

photo_2019-12-04_15-11-43 (2) photo_2019-12-04_15-11-43 photo_2019-12-04_15-11-44 photo_2019-12-04_15-11-41

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien