Регистрирането на домашните кучета в Дупница започва от днес до 31-и октомври, след това са глоби до 100 и 250 лева

От днес стартира срокът за регистриране на отглежданите домашни любимци на територията на община Дупница, информират от пресцентъра на администрацията. Всички собственици на домашни животни (кучета), трябва в срок до 31.10.2016г., съгласно Наредбата за регистрацията и условията за отглеждане на кучета-компаньони на територията на Община Дупница да ги регистрират.Това става с подаване заявление в деловодството на общинска администрация, декларация по чл. 117 от ЗВМД, като се прилага и копие от ветеринарномедицински паспорт на кучето. След извършване на регистрацията собственикът получава разрешително за отглеждане на домашния любимец. Таксата за отглеждане на куче-компаньон се заплаща ежегодно като същата е в размер на 10 лева. След изтичане на горния срок, ще бъдат извършвани проверки и при установяване на домашно куче без регистрация ще бъдат съставяни актове за административно нарушение на собствениците на стойност от 50 до 100 лева за физически лица и от 100 до 250 лева за юридически лица.

Print Friendly

1 Коментар на Регистрирането на домашните кучета в Дупница започва от днес до 31-и октомври, след това са глоби до 100 и 250 лева

  1. Ами нямам думи просто.Кой ще санкционират ?Общината пак се чуди откъде да изкара пари.А циганите ще ги санкционира ли?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien