Разглеждат Наредбата за гробищните паркове на Община Дупница

Наредбата за гробищните паркове на Община Дупница ще бъде разгледана на сесията на Общинския съвет в петък, информираха от пресцентъра на кметството.

В нея са включени изменения по Наредба №2 от 21 април 2011г за здравните изисквания към гробищните паркове и погребване и пренасяне на покойници издадена от Министерството на здравеопазването.

Промени са направени за гробните места и тяхното ползване в Раздел ІІ от Наредбата.

Нотариалната заверка на подписите на наследниците се заменя с декларация-съгласие по образец.

Приложение 1- декларация е, че наследниците се отказват от гробното място и го преотстъпват .

Приложение 2- декларация – преотстъпване на право между наследниците.

Допълнена е алинея за полагане на мощи от едно населено място на друго и необходими документи за извършване на тази процедура.

С декларациите, които ще се попълват на място пред длъжностно лице, гражданите ще бъдат улеснени и няма да бъде необходимо те да бъдат заверявани от нотариус.

Промени са направени в Раздел ІV-Обществен ред в гробищните паркове.

Влизането с превозни средства на регламентираните празници (Задушници), се забранява влизането на МПС-та, с изключение на автомобили, превозващи лица с увреждания с установена степен на трайно намалена работоспособност или определен вид и степен на увреждане 50 и над 50 на сто, удостоверено с карта за паркиране на хора с трайни увреждания.

Размерите на гробните места са съобразени с Наредба № 2 за здравните изисквания към гробищните паркове /гробища/ и погребването и пренасянето на покойници.

Ще се извършват безплатни погребения само и единствено на лица безпризорни , бездомни,  без близки и роднини. Услугата ще се предоставя от фирма с регистрирана предмет – траурна  и погребална дейност.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien