Ранен щъркел вся суматоха в центъра на Дупница, спасиха го

Щъркел създаде известна суматоха в центъра на Дупница, уплашено разхождайки се и опитвайки се да излети, информират от общинския пресцентър. Случката се е разиграла на една от централните улици в града (при магазин “Брезите”) вчера следобед. Сигнал е подаден на 112 от минувачи, притеснени, че може да бъде сгазен от кола, а и предвид на видимото му състояние. Сигналът е препратен за реакция към отдел “Екология” в Община Дупница. Веднага са изпратени служители, които са хванали 70-сантиметровият щъркел. Защитената птица е прегледана от ветеринарния д-р Ангел Ангелов, който е отговорник за приюта в града, който е установил, че при падането е с ранено крило. "За птицата са осигурени необходимите грижи през времето му на престой в приюта", допълват от пресцентъра на кметството.

От отдел “Екология” веднага са сигнализирали РИОСВ-Перник за съдействие, но заради състоянието на птицата е потърсена друга алтернатива. След откази от няколко фондации и спасителни центрове за животни да приютят щъркела, все пак той отпътува спешно днес с автомобил на Община Дупница за Стара Загора, където ще бъде поет от специалисти в Спасителен център за диви животни – Зелени Балкани, като за това съдейства и дупнишката природозащитничка Снежана Банева.

Преди месеци, Дупница се прочу с друг случай на щъркел, за който в търсенето на сензация бе обявено, че бил престоял 5 денонощия в приюта в града без никаква помощ, ранен от деца. След направената проверка впоследствие, се оказа, че той е престоял малко повече от 5 часа, преди да бъде транспортиран за София.

zadupnitsa.com

Print Friendly

4 Коментари на Ранен щъркел вся суматоха в центъра на Дупница, спасиха го

  1. ваня митова // 07.08.2014 в 15:48 // Отговор

    Поздравявам тези хора които са подали сигнала и са спасили клетата птица.Благодаря и на хората от отдела по екология в кметството че не са оставили щъркелчето да умре.

  2. Evala na tezi hora

  3. Евала и от мен

  4. dano ptitsata se opravi

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien