Противоепидемични мерки въвеждат за изборите за кмет на село Овчарци в края на месеца

Организацията и контрола по спазване на противоепидемичните мерки при провеждане на частичните избори за кмет в село Овчарци обсъдиха по време на днешното заседание членовете на Областния кризисен щаб в Кюстендил. Заседанието председателства областният управител Виктор Янев, присъстваха също неговият заместник д-р Матей Попниколов и главният секретар Гергана Михайлова.
Частичният вот в сапаревобанското село ще се проведе на 27 септември, като 827 избиратели имат право да гласуват за кмет на Овчарци.
От Община Сапарева баня заявиха готовност да бъдат осигурени лични предпазни средства за секционните избирателни комисии и да се извършва регулярна дезинфекция на помещението, коридорите и тоалетните в сградата. От общинската администрация заявиха също, че ще бъде създадена необходимата организация, за да има физическа дистанция между лицата най-малко 1,5 м. и да бъдат обозначени местата за изчакване. Готовност има да бъдат осигурени дезинфектанти за ръце на входа на сградата и да бъде създадена организация за контрол на входа по отношение броя на влизащите, за да не се допуска струпването на хора. Ще се следи за спазването на дистанция между тях и за носенето на защитни маски.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien