Прокуратурата потвърди за закана към шефа на полицията в Дупница, Дангов отрича

Йордан Зарев в средата.

Досъдебно производство е образувано за отправена закана към шефа на полицията в Дупница – Йордан Зарев. Това става ясно от изявление на говорителя на Районна прокуратура-Кюстендил Крум Крумов пред в-к „Вяра“.
Както сайтът „4 власт“ информира, кметът на Дупница Първан Дангов е заплашил Зарев, че „Ще те гръмна с пушката? Аз те назначих, аз ще те уволня?“.
Темата е изключително коментирана последните часове в Дупница. Дангов от своя страна е в Брюксел и се очаква да се завърне в края на седмицата.
„Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.144, ал.2 във връзка ал. 1 от Наказателния кодекс за отправена закана спрямо длъжностно лице. В случая става въпрос за началника на Районно управление –Дупница Йордан Зарев. Сигналът е постъпил на 15 март 2024 год. По информацията, с която разполагам случаят е от обяд на същия ден. Нямам точна информация за конкретиката на отправената заплаха, в общ план тя е: „Щом искаш война-ще има война”.
Образувано е досъдебно производство, води се разследване и се разпитват свидетели.
Ще има заявление за възлагане на разследването на следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура, тъй като има страни от Районното управление в Дупница. По тази причина ще се разследва най-вероятно от следовател. Разследването ще продължи в законоустановения срок. В случай, че деянието бъде доказано, законът предвижда до 5 год. лишаване от свобода по така образуваното досъдебно производство. Ако има промяна в квалификацията, няма как да знаем каква ще бъде тя, и съответно какво наказание се предвижда“, коментира пред в-к Вяра говорителят на Районна прокуратура – Кюстендил Крум Крумов.

Първан Дангов отрече да е заплашвал шефът на полицията.

Пред „4 власт“ Дангов бе категоричен от Брюксел:
„Времето тук е прекрасно, надявам се да е такова и в Дупница, но на някои хора там никак не ми е добре. Това е скалъпен скандал от сдружените сили на ГЕРБ, КОД, СДС, ДПС. Аз действително ги обединих. Никога не съм се заканвал на шефа на полицията. Знам, че има сигнали, които не ме притесняват. Зная и кои са свидетелите Славчо Мутафчийски, Георги Калайджийски и още един. Премахнах колите им от паркинга. Отказват да си платят 3 лв. на ден.“
Все още не е ясно какво ще предприеме прокуратурата при завръщането на Дангов от Белгия.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien