Пробация и обществено порицание за 2-ма, нападнали и заплашили мъж от Дупница с убийство

Наказания „Пробация“, за срок от 6 месеца и „Обществено порицание“, постанови Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев за двама подсъдими, които се признаха за виновни, като извършители на 2 престъпления – непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, и закана на убийство. Съдът одобри споразумението подписано от прокуратурата и защитата на подсъдимите.
Подсъдимите Иво Челенков /на 20 години, неосъждан – реабилитиран/ и Мирослав Илиев /на 22 години, неосъждан/, се признаха за виновни в това, че на 05.08.2019 г., около 14,00 ч. на паркинг в жк. „Велчова завера“ в гр. Дупница, в съучастие като съизвършители, са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като са нанесли удари с ритници и юмруци по предната част на лек автомобил марка „ Хонда“, псували и отправили закани с убийство към К.П.
За това престъпление ще им бъде наложено наказание: „Пробация” – “задължителна регистрация по настоящ адрес”, с периодичност – два пъти седмично за срок от 6 месеца и “задължителни срещи с пробационен служител” за срок от 6 месеца, както и наказание “Обществено порицание”, което да се изпълни чрез поставяне на препис от споразумението на информационното табло на Община Сапарева баня.
Подсъдимите се признават за виновни и в това, че по същото време и на същото място са се заканили на К.П. с престъпление против неговата личност – с убийство, като са му казали: „Слизай, че те убиваме“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien