Пробации за две десетокласнички от Дупница заради марихуана

Двама непълнолетни, на по 16 години, ученици в 10-и клас се признаха за виновни в това, че без надлежно разрешително са държали високорискови наркотични вещества- марихуана. Районен съд – Дупница одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемите, като му наложи наказания „Пробация“, с пробационни мерки за срок от по 6 месеца.
Разбирам последиците от споразумението, а именно, че решеното със споразумение дело има последиците на влязла в сила присъда и съм съгласен с тези последици, заявиха по отделно пред съда двамата обвиняеми.
Те се признават за виновни в това, че на 23.11.2022 г. в гр. Дупница, в лек автомобил „Ауди“, паркиран в ж.к. „Бистрица“ и в тревиста площ до блок в ж.к. „Старите жилища“ в съучастие като съизвършители, в условията на продължавано престъпление, когато с две деяния, които осъществяват поотделно състава на едно и също престъпление, без надлежно разрешително са държали високорискови наркотични вещества, като макар и непълнолетни са могли да разбират свойството и значението на деянието и да ръководят постъпките си. В лекия автомобил са държали 16 обекта с марихуана, с общо тегло 60,15 грама и обща стойност 360,90 лева, а в тревиста площ до блок в ж.к. „Старите жилища“, без надлежно разрешително са държали 9 обекта с високорискови наркотични вещества, а именно: марихуана с общо тегло 3,48 грама и обща стойност 20,88 лева – или всички наркотични вещества с общо нето тегло 63,63 грама и обща стойност 381,78 лева.
Съдът определи наказание „Пробация“, със следните пробационните мерки: „Задължителна регистрация по постоянен и настоящ адрес“ за срок от 6 месеца, като периодичността на изпълнение на тази мярка да бъде два пъти седмично, „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ – за срок от 6 месеца.
Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien