Приеха структурата за работа на общинската администрация в Дупница, намаляват броя с поне 15 човека

Структурата на местната власт в Дупница бе приета на днешното заседание на местните парламентаристи. Тя не предизвика толкова интерес у съветниците, колкото самата работа на служителите. Най-атрактивен бе отново бившият кмет на града д-р Пламен Соколов, който посъветва в типичния си стил да се обърне внимание, че има служители, които са в роднинска връзка с "двама, които заминаха преди време за чужбина с еднопосочен билет", с което явно визираше за близки на братя Галеви. Той не пожела да разкрие техните имена, но от микрофона обяви, че ще го сподели в частен разговор с кмета на инж.Методи Чимев.

От БДЦ се поинтересуваха защо в структурата не е включено обявеното намерение за създаване на Общинско предприятие "Спортни имоти". "Защото това е структурата, а общинско предприятие не е обект на разглеждане тук. Да, имам намерение, но изкчавам да видя как ще се развие ситуацията около басейна в града, и ако той не намери наемател, тогава да премине заедно със стадиона и спортната зала към това предприятие", обясни инж.Чимев.

Част от съветниците изтъкнаха някои притеснения свързани с работата на администрацията. "Няма никакъв проблем по всяко време да се срещнете с мен и да говорим на тази тема конкретно. Аз поемам и нося отговорността, разбира се, така че няма проблем да получавам коректна информация за работата на служителите си. Да, ще бъде намален съставът с минимум 15 човека, с които имаме трудово-правни отношения. С тази структура и направените промени по нея се цели оптимизация на работата и по-висок коефициент на полезно действие", заключи инж.Чимев. Предложената структура в крайна сметка бе приета без възражения от съветниците

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien