ПРИ АКЦИЯ! Хванаха служителите от приюта в Благоевград, че изхвърлят бездомни кучета в Дупница, Бобошево…

При акция рано тази сутрин в района на Благоевград, бяха установени служителите от приюта в областния център с поредната „пратка“ бездомни кучета за изхвърляне в съседни общини. След сигнал на журналистите от Pirinsko.com, полицията в Благоевград залови два автомобила на общинския приют в Благоевград с упоени кучета, готови за поредното им изхвърляне.
В годините досега, нееднократно е коментирано, че особено в ранните часове на деня или по тъмни доби са засичани автомобили да изхвърлят немаркирани кучета и в района на кв.Байкал, Гробищен парк-Дупница, село Крайници и околните села. Потърпевши са и общините Бобошево и Невестино.
Любопитното е, че сега в приюта в Благоевград работи бившият ловец от дупнишкия приют Георги Ценев, който напусна след скандал и мотив, че уж бил съветван да убива кучетата в приюта, но впоследствие се разбра, че това не е истина, а причината е съвсем различна.
Постоянното увеличение на бездомни кучета в Дупница вече има своето официално обяснение след сутрешната акция.
Ето какво пишат в материала си Pirinsko.com:
„След оперативен сигнал за убийства и транспортиране на кучето от Благоевград към Дупница и Кюстендил, Pirinsko.com направи разследване и видя как служители на общински инспекторат Благоевград, които като организирана престъпна група убиват, упояват и премахват по най-бруталния и жесток начин кучетата от областния град.
Тази незаконна дейност започва още през месец май, а през месец юни почти през ден, докато се премахнат кучетатa от централна градска част на града и кварталите към община Благоевград. Кучетата се упояват или убиват от така нареченият доктор Георги Ценев към общинския кучешки приют в Благоевград.“
Акцията бе излъчена на живо във фейсбука на сайта и можете да я видите с още подробности.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien